STANARI DANIMA BILI U PANICI Loptastog PITONA iz stambenog kompleksa pokupile nadležne službe, utvrđivaće se da li je ČIPOVAN (VIDEO)

Foto: Screenshot Instagram nsuzivo.rs

U stambenom kompleksu u Kraljevića Marka 28, stanari su danima živeli u strahu. Zmija, čiji je vlasnik jedan od stanara zgrade, odlučila je da “prošeta” po zgradi, nakon što je nekoliko dana pre toga viđena na parkingu kompleksa.

Kako nam naši čitaoci javljaju, zmija se našla na gelenderu u zgradi. Nakon brzih reakcija nadležnih, uhvaćena je, a policija je preuzele mere. Zmija je na sigurnom, a zadržao je Pokrajinski zavod za zaštitu životne sredine. Naš portal kontaktirao je Nemanju Ercega, pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, koji je otkrio da se radi o loptastom pitonu.

Foto: Pexels

-Smatra se mladim pitonom po starosnoj dobi, a dužine je oko 70 cm. Pokrajinski zavod je u saradnji sa inspekcijama izašao na lice mesta i zbrinuo životinju koja je pod zaštitom konvencije. U ovakvim situacijama se najčešće zbrinjava u zoološkim vrtovima, a mi imamo saradnju sa zoo vrtom na Paliću. Utvrđivaće se i da li je zmija čipovana, a to znači da ima svog vlasnika i da je bio u kontrolisanim uslovima. Ako se utvrdi ko je vlasnik, protiv njega će biti odgovarajuće sankcije- rekao je Erceg.

Piton nije zmija otrovnica, a ubija svoj plen tako što se obmotava oko njega i postepeno ga steže dok ga ne uguši. Najčešći plen su mu mali glodari, kao što su pacovi, ali se dešava da uhvati i mnogo veću životinju.

Zmije su zaštićene vrste životinja i ne smeju se ubijati. Kako biste zadržali zmiju na prostoru gde ste je zatekli, ne smete je dirati i ukoliko mogućnosti dozvoljavaju, zatvorite vrata prostorije u kojoj se ona nalazi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Ivona Karan

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nnnn
20/08/2023 08:00

Šlog i infarkt u isto vreme kad bi ga video

Povezane vesti