Foto:facebook.com/Grad-po-meri-Novosađana

U četvrtak 3. Novembra, u Ulici Kraljevića Marka, na deonici od Bulevara kralja Petra Prvog do Bulevara Jaše Tomića, počinje izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom.

Zbog izvođenja radova na kanalizacionom kolektoru, od sutra će doći do redukcije saobraćaja u zoni raskrsnice Ulica Kraljevića Marka – Bulevar Jaše Tomića, tako da će se saobraćaj odvijati dvosmerno u jednoj kolovoznoj traci.

Foto:facebook.com/Grad-po-meri-Novosađana

Radovi podrazumevaju izgradnju novog kolovoza, širine 5,5 i dužine 475 metara, rušenje postojećih i izgradnju 102 nova parking mesta, zatim rušenje postojećih i izgradnju novih kolskih ulaza, kao i postavljanje vertikalnih prepreka na pešačkim i biciklističkim prelazima.

Postojeća zastarela kanalizaciona mreža biće rekonstruisana, predviđena je izgradnja i 50 novih slivnika, a planirana je i demontaža celokupnog postojećeg javnog osvetljenja, te postavljanje novih 16 stubova sa LED svetiljkama.

Foto:facebook.com/Grad-po-meri-Novosađana

Spomenik kulture, na adresi Kraljevića Marka 37, biće očuvan, a biće zadržane i zaštićene postojeće starije sadnice i odraslo drveće.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je u te svrhe opredelila 115 miliona dinara, a rok za završetak radova je jun iduće godine.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Beba
03/11/2022 09:51

Kolaps u gradu, 40 minuta se putuju dve stanice autobusom.

Bole
03/11/2022 13:13

7 meseci????????

JaNS
03/11/2022 17:02

7 meseci? Da li će raditi sve ručno bez mašina ili šta?