Foto: nsuzivo.rs

Kljucna tačka današnje Skupštine Grada Novog Sada je predlog Generalnog urbanističkog plana do 2030. godine, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da se  nada da će biti usvojena.

-Nikada nije bila javnija rasprava GUP-a, tri javne prezentacije su održane sa velikim brojem primedbi. Mirno spavam. Razvojni GUP je koncipiran i definisan od strane struke, a politika će dati konačnu reč pod okvirom Ustava i zakona. Grad čuvamo. Svašta se pricalo, da ce Promenada potonuti, Spens propasti- ništa od toga se nije desilo. Uzeta su u obzir pozitivna demografska kretanja. Ovo je strateški dokument koji treba da da neku marginu kuda Novi Sad treba da se kreće u narednom periodu. Tvrdim da je ovo dobar plan, neću podleći manjoj skupini ljudi. Svako svoj posao, mirno i dostojanstveno. Grad će do 2030. narasti za preko 130 hiljada stanovnika. A plan daje i strože kriterijume za gradnju, veći broj parking mesta, veći broj zelenih površina- rekao je na konferenciji pred početak Skupštine prvi čovek Novog Sada.

Gradonačelnik je istakao da će se strogo držati prava i zakona, jer je sve drugo anarhija.

-Nije ekolog onaj ko gazi zelenu površinu da bi napao gradonačelnika ili nekog drugog. Protesti su dozvoljeni, ali ne može da se vrši nasilje, a 70 građana ukupno protestuje- istakao je Vučević.


nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments