27. Fruškogorski MTB Maraton u nedelju

       

Biciklistički klub Fanatik iz Novog Sada organizuje 27. po redu Fruškogorski MTB Maraton sutra, 12. maja sa početkom u 10 časova na fruškogorskom izletištu Popovica.

Na delu Fruškogorskog puta na Popovici od Majdanske ulice do planinarskog doma PSD “Železničar”  u periodu od 8 i 45 časova do 10 i 30 časova biće zabranjen saobraćaj u oba pravca, dok će od 10 i 30 časova do 16 časova biti zabrana saobraćaja u levoj kolovoznoj traci i uz naizmenično propuštanje vozila u desnoj kolovoznoj traci uz ograničenje brzine kretanja na 20 km/h.

Takođe će saobraćaj biti zaustavljan na delu Iriškog puta između Sremske Kamenice i račvanja puta ka Iriškom vencu od 10 i 05 do 10 i 25 časova.

Klub za planinski biciklizam “Fanatik” iz Novog Sada je neprofitabilna organizacija sa ciljem da podrži planinski biciklizam i sve zainteresovane, koji žele da postanu deo ovog u svetu izuzetno popularnog sporta. Fanatik je osnovan 1993. godine i do današnjeg dana je okupio preko stotinu prijatelja i članova kluba. Pošto se nalazimo nadomak Fruške Gore, to nam obezbeđuje najbolje terene za treninge i takmičenja. Bogatim istorijatom, mnogim pobedama naših takmičara i organizacijom trka sa ponosom možemo reći da smo veoma poznati u državi i regionu.

Fruškogorski MTB Maraton prvi put je organizovao klub Fanatik iz Novog Sada 1994. godine. i ostao je u njegovoj organizaciji do danas. Od tada se održava svake godine u maju za vikend oko Đurđevdana na Fruškoj gori, a od nedavno i drugom polovinom oktobra sa startom i ciljem na Popovici, na oko 10km od Novog Sada.

Fruškogorski MTB Maraton je danas najveća brdsko-biciklistička manifestacija u Srbiji. Maraton se deli na tri staze: mali, srednji i veliki maraton gde postoji 8 kontrolnih tačaka (KT) a opšte poznata markacija je crveno srce u belom krugu na drveću. Maraton koji se organizuje u maju je takmičarskog, dok je maraton u oktobru rekreativnog karaktera. Učesnici naravno, mogu da voze i majski maraton rekreativno i da uživaju u vožnji u društvu i u predelima Fruške gore.

Najveći odziv bio je 2015. godine sa preko 270 takmičara. Staza maratona se nije puno promenila tokom godina s tim što je 2010. i 2014. bila u skraćenoj verziji zbog izuzetno loših vremenskih uslova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments