Pripreme za prijem novih stanara u studentskim domovima u svim univerzitetskim centrima u Srbiji uveliko traju. Mesta, kao i do sada, neće biti za sve brucoše koji u oktobru započinju školovanje i žele mesto u studentskom domu.

U domove u Beogradu koji raspolažu sa ukupno 9.558 mesta biće primljeno 1.100 brucoša, a prijavi se duplo njih, dok u Novom Sadu konkuriše oko 1.000, a mesta ima za 300 novih studenata.

Studentski centar u Novom Sadu obezbeđuje smeštaj za 3.061 studenta u studentskim domovima. U osam domova u Novom Sadu kapacitet je 2.713 mesta, a 208 mesta ustudentskom domu u Zrenjaninu i 140 mesta u studentskom domu u Somboru.

U dva studentska restorana Studentskog centra Novi Sad dnevno se pripremi između 6.000 i 8.000 obroka, u zavisnosti od angažovanosti studenata na fakultetima u određenom periodu školske godine. Oko 12.000 studenata koristi uslugu ishrane.

Neki od uslova za studentski dom jesu da su brucoši državljani Srbije i da nemaju prebivalište u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, a isti uslovi važe i za smeštaj u osam domova u Novom Sadu i još dva u Somboru i u Zrenjaninu, koji im pripadaju.

Konkurs za smeštaj u domovima u Novom Sadu za studente I godine traje od 3. do 18. septembra. Za konkurisanje treba pribaviti više dokumenata.

Rok za preuzimanje uputa za smeštaj u novosadskom studentskom domu traje od 27. septembara do 6. oktobra 2018. godine, a rok za useljenje u studentski dom je od 1. do 10. oktobra 2018.

Detaljne informacije možete pogledati na OVOM LINKU.

Izvor: RTV/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments