Претрага
Претрага
Close this search box.

47 novih stabala jasena, lipe i liriodendrona na Bulevaru Evrope, Rumenačkoj i ulici Branimira Ćosića

Foto: Ustupljena fotografija

Još 41 jasen posađen je danas na Bulevaru Evrope. Sadnice su posađene od raskrsnice kod Higijenskog zavoda prema Rumenačkom putu. Pre dva dana posađeno je 38 stabala na potezu od kružnog toka kod Rumenačke ulice do auto-puta.

U “Gradskom zelenilu” kažu da je svih 79 jasenova na Bulevaru Evrope posađeno u okviru redovnog programa unapređenja zelenila u Novom Sadu, koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Radnici “Gradskog zelenila” su posadili i tri liriodendrona u Rumenačkoj ulici, a u ulici Branimira Ćosića posađene su tri odrasle lipe, koje su kamionom vadilicom presađene iz starog rasadnika.

Foto: Ustupljena fotografija

Pored toga, na Beogradskom keju i stambenim blokovima Živka Radovanovića – Braće Dronjak – Anđe Ranković – Stevana Hristića; Partizanskih baza – Anđe Ranković – Stevana Hristića; škola Žarko Zrenjanin – Despota Stefana – Balzakova, stambeni blok Narodnog fronta – Banović Strahinje – Ive Andrića.

Foto: Ustupljena fotografija

Kod mosta Duga i gimnazije Svetozar Marković, okopavano je i plevljeno dvogodišnje cveća, pereni i šiblje, a u ulici vojvode Šupljikca i stambenim blokovima Anđe Ranković i Antona Urbana orezivano je ukrasno šiblje. U Novom parku zaštitnim prepratima tretirani su ruže, šiblje i nisko drveće.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti