ABLENDOVANJE PREKO INTERNETA: Viber grupa “Patrole Novi Sad 00-24” broji preko 15.000 aktivnih vozača

       

Aplikacija Viber za razmenu poruka poziva i multimedijalnih sadržaja, broji milione korisnika širom planete, a danas je teško naći korisnika pametnih telefona koji je ne poseduje, upravo su osnivači grupe videli potencijal.

Ablendovanje je sada već stari način da vozači jedni druge opominju da na putu ispred njih postoji policijska patrola. Zamislite sada da ste u mogućnosti da u istom momentu možete da upozorite preko 15.000 vozača, upravo je to sada moguće preko Vibera. Pored upozoravanja na patrole, članovi jedni druge opominju na radove na putu, zastoje, saobraćajne nezgode itd…

Kada smo prošli put pisali o ovoj grupi, ona je brojala blizu 12.000 članova i to aktivnih vozača. Sada taj broj prelazi 15.000, kvalitet ove grupe je veći, a uvedene su i neke zanimljive novine koje su olakašale rad.

Vladimir Spasić jedan od kretatora i administratora Viber grupe Patrole Novi Sad 00-24, rekao je za naš portal da je ideja nastala spontano. Grupu su krenuli da šire najpre među prijateljima, potom su prijatelji pozvali svoje prijatelje, a sve ostalo je istorija. Dodaje da svrha nije ometanje rada policije, već je grupa informativnog karaktera i pomaže vozačima da pre svega izbegnu neprijatne situacije i gužve.

Danas postoji preko 15 grupa sa po 250 članova, sve informacije iz grupa objavljuju se u takozvanom javnom chatu koji broji preko 15.000 aktivnih vozača.

Postoji mogućnost da u budućnosti naprave posebnu aplikaciju, ali za sada se drže Vibera, dodaju iz ekipe Patrola.

Slične grupe, kako su nam rekli postoje i u regionu, a sa administratorima tih grupa su u kontaktu i razmenjuju iskustva.

Grupi se možete pridružiti na ovom linku

Autor: nsuzivo.rs

2
Komentari:

1 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Zoki

Sedneš trezan u automobil,upališ svetla,vežeš pojas i netreba ti grupa za izbegavanje saobraćajne policije

Raul

Istina, dok se ne naiđe na patrolu koja baš tog dana nije imala nijednu kaznu, onda ne pomaže ni ti što je auto skroz ispravan, nov, što ima sve od opreme, što su svetla upaljena, što se ima pojas zakačen, što nema folije, što je alkohol u krvi 0, što…. , jer… ne postoji vozač i auto koji nema neku grešku po njima. Da li je to prljava tablica, ili prljav auto, ili nisam stavio kapu određene boje na glavu ili ne pušim cigarete koje njima odgovaraju…