Advokatica napadnuta u zgradi novosadskog suda

       

Danas je u zgradi suda napadnuta advokatica Enika Veg, a povodom ovog incidenta, oglasila i i Advokatska komora Vojvodine, prenosimo Vam saopštenje u celosti

“Advokatska komora Vojvodine najoštrije osuđuje današnji fizički napad i povređivanje uvažene koleginice advokata dr Enike Veg koji se dogodio u zgradi suda u Novom Sadu.

Tražimo od nadležnih organa da hitno preduzmu sve potrebne mere za otkrivanje učinioca i za pokretanje krivičnog postupka.

Napad na advokata u vezi sa vršenjem službe je krivično delo ometanja pravde, a u slučaju nanošenja teških telesnih povreda zaprećena kazna je do deset godina zatvora.

Napad na advokata je napad na celokupno pravosuđe Republike Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti najoštije sankcionisana”, stoji u tekstu koji potpisuje Predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski.

Detalji ovog incidenta još uvek nisu poznati, a kako je za naš portal rečeno u Policijskoj upravi Novi Sad, policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Autor: nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Neba

Baš volim..