Претрага
Претрага
Close this search box.

Akcija sadnje drveća kod studentskih domova

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je sadnji drveća kod studentskih domova na Limanu IV, u znak podrške akciji koju je pokrenuo Studentski centar Novi Sad.

Akciji su prisustvovali i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, direktor Studentskog centra Zoran Martinović i studenti novosadskog Univerziteta.

“Grad Novi Sad podržao je ovu akciju podizanja svesti o značaju i zaštiti životne sredine koju je organizovao Studentski centar. JКP Gradsko zelenilo će sredstvima Grada u naredne dve godine posaditi novih 10000 stabala na teritoriji Novog Sada, a trudićemo se da gradska i prigradska naselja budu ravnomerno zastupljena prilikom sadnje. Za naše sugrađane od izuzetne važnosti je i izgradnja parka između Novog naselja i Detelinare. Tokom ove godine završili smo projekat, ishodovali građevinsku dozvolu i uskoro počinjemo sa radovima na izgradnji tog parka za čiju prvu fazu je izdvojeno blizu 125 miliona dinara. Кamenički park dobio je potpuno nov izgled zahvaljujući odličnoj saradnji Pokrajine i Grada koji su sa 70 miliona dinara finansirali prvu fazu radova koja je završena jesenas. Raduje nas što su obezbeđena ista sredstva i za drugu fazu, koja je u toku. Paraleleno sa tim završićemo i rekonstrukciju najvećeg dela Dunavskog parka”, rekao je Vladimir Stojković.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović rekao je da će u akciji koja će trajati u narednom periodu biti zasađeno preko 200 sadnica ukrasnog šiblja i drveća.

“Pokrenuli smo ovu akciju sadnje drveća i ukrasnog šiblja na području oko objekata studentskog centra zajedno sa JКP Gradsko zelenilo kako bismo pokazali društveno odgovorno ponašanje i dali primer korisnicima domova kako se čuva, pazi i voli grad u kojem oni provode svoje najlepše studentske dane”, istakao je Martinović.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević naglasio je da je ova akcija jedan od pokazatelja da je Novi Sad grad mladosti i kulture. Pre svega, kako je rekao, jer vodi računa o kvalitetu života svih sugrađana i o decenijskim projektima, i dodao da ih je danas sve povezala ekološka svest i dovela na pravo mesto, tamo gde nastaje budućnost Vojvodine i Srbije.

Tokom današnje akcije, između studentskih domova B i C, posađeno je 15 stabala, od kojih su osam stabala Liquidambar styraciflua i sedam stabala Celtis australis.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti