Foto: nsuzivo.rs

Danas u 11.00 časova, u novosadskom vrtiću “Različak”, otpočela je akcija regionalnog projekta pod nazivom “The State Called Unity” u okviru kojeg je organizovana sadnja stabala u organizaciji udruženja Mohanđi Srbija

Događaju su prisustvovali Jelena Moravski pomoćnica načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Jelena Prica, pomoćnica direktora JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad, predstavnici ACT Fondacije u Srbiji, kao i Mohanđi, osnivač međunarodne Mohanđi Fondacije.

– Ono što radimo danas radimo da bismo promenili dimenziju razmišljanja ljudi. Da prestanemo da samo uzimamo od Zemlje, već da joj na ovaj način, sadnjom drveća, nekako vraćamo. To radimo u vrtiću, jer je poenta projekta da deca nauče, od malih nogu, odakle dolazi sve voće koje imaju. Mi na planeti trenutno imam 195 država, imamo dosta religija i rasa, to znači da svi mi kolektivno možemo da uradimo nešto za ovu planetu i da doprinesemo prirodi – rekao je Mohanđi, osnivač međunarodne Mohanđi Fondacije.

Foto: nsuzivo.rs

Svi zajedno, sa roditeljima i decom koja idu u ovaj vrtić, zasadili su prvih 42 voćnih sadnica jutros u vrtiću “Različak” u Novom Sadu. Koordinatorka ove akcije bila je Janja Todorović, rukovodilac objekta, koja je ovom prilikom istakla:

– Mi smo prvi vrtić u kom je sprovedena jedna ovako predivna akcija. Zasađeno je 42 sadnice voća, to su sadnice jabuke, šljive i trešnje. Važno je što i deca učestvuju u ovoj akciji, što će naučiti da neguju biljke i samim tim će se približiti prirodi. Mi želimo da se zahvalimo ovoj Mohanđi Fondaciji koja je donirala sadnice, kao i našoj lokalnoj zajednici što su učestvovali u realizaciji ovog projekta. Ovom akcijom širimo ljubav i mir u svetu, drvo predstavlja život i ljubav, a svakom živom biću na ovom svetu je potrebna ljubav.

Foto: nsuzivo.rs

Jelena Prica, pomoćnica direktora za “Gradsko zelenilo” je izrazila nadu da će se ovaj projekat proširiti i da će sadnice stabala voćaka krasiti dvorišta brojnih vrtića i škola u Novom Sadu.

– Divna je akcija u kojoj se pokazuje briga prema prirodi, a istovremeno budućim generacijama ostavlja zeleniji grad – rekla je Jelena Prica.

Akciju je takođe podržao Grad Novi Sad i Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Ovom prilikom, Jelena Moravski, pomoćnik načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine, istakla je da je veoma važno da svi damo svoj doprinos za ozelenjavanje koje je nužno da bi naš grad postao zeleni grad.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments