Претрага
Претрага
Close this search box.

ALMAŠKI KRAJ PRVI PUT DOBIJA ZELENILO, GRADIĆE SE RESTORAN ZA STUDENTE SA 1.000 MESTA Gradonačelnik Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Mirović obišli novosadska gradilišta, a evo koje poruke su poslali građanima (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Pokrajinske vlade obišli su radove na investicijama koje zajedničke rade. Obilazak je započet u Kaću, u Osnovnoj školi “Đura Jakšić”, u koju je Pokrajinska vlada uložila 17 miliona dinara. 

-Osnovna škola “Miloš Crnjanski”, koju finansira Pokrajinska vlada, a vredna je tri milijarde dinara, biće govota pre roka i đaci će u septembru 2025. godine krenuti u nju. Biće otvorena za 1.600 đaka. Grad Novi Sad i Pokrajina rade “Laza Kostić” gimnaziju, u kojoj se radi fiskulturna sala i dodatne prostorije- rekao je Đurić i naglasio da je fasciniran Studentskim kulturnim centrom u kojem će moći da se održavaju filmske projekcije, koncerte, izložbe i pozorišne predstave.

Foto: nsuzivo.rs

Prvi čovek Grada istakao je i da novi park, koji niče pored Spensa, napreduje i da je u toku gradnja zelenog zida te da će uskoro krenuti sadnja 60 stabala.

-Studio M, koji se prostire na skoro 12.000 kvadratnih metara, imaće savremeni okvir nego što je bilo nekada. Imaće galerijski prostor i stalne postavke. Kao finale našeg današnjeg obilaska Novog Sada je Almaški kraj. Ulica Zlatne grede je skoro pri kraju, a građani će imati pametnu rasvetu i biće postavljeni QR kodovi, da se zna koje znamenite ličnosti su radile i živele u određenom objektu. To će biti drugi centar koji će dobiti grad. Po prvi put Almaški kraj dobija zelenilo. Za par godina ovaj kraj će zasijati punim sjajem- reči su Đurića koji se zahvalio Pokrajinskoj vladi.

Foto: nsuzivo.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naveo je, da se nakon celodnevnog obilaska grada, u najstarijem srpskom delu Novog Sada vidi kako će ovaj kraj izgledati u budućnosti.

-Do kraja godine imaćemo sa čime da se pohvalimo kada je reč o zaštiti starog nasleđa. Obišli smo sve druge radove, a pre svega imamo važnu vest za stanovnike Satelita i Novog naselja, jer gradimo najmoderniju školu na teritoriji Srbije, po idejnom rešenju akademika Mitrovića. SKC će krajem aprila biti pušten u funkciju, sa nekoliko muzičkih i scenskih događaja. Pored Studija M imaćemo prvi put u ovom delu Evrope moderan, interaktivni muzej, koji će biti opremljen najmodernijim tehnologijama, kojima će predstaviti sve grane naše umetnosti 20. i 21. veka. U zajedničkom radu i odgovornosti, ne samo vlasti, već i građana, u tome je napredak, sreća i uspeh. Zajedništvo mora i može doneti rezultat- poručio je Mirović.

Foto: nsuzivo.rs

Podsećamo, Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada su tokom prošle godine izdvojili za rekonstrukciju ulica i saobraćajnica na teritoriji grada. Najavljena je i izgradnja novog restorana, sa kapacitetom od 1.000 mesta za studente, kao i parking garaže sa 500 mesta u okviru Instituta u Sremskoj Kamenici.

Foto: nsuzivo.rs

Video obilaska možete pogledati ispod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


nsuzivo.rs

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Šesto koleno dođoša
26.03.2024 06:56

Rasipništvo i cinizam
Za jednu , stariju školu 17 miliona a istovremeno noviju zgradu ruše i na njenom mestu prave drugu za 3000 miliona .
Niko da se seti da dovrši fiskulturnu salu u hemijskoj školi , započetu pre 15 godina.
Izgleda da nema ništa preče nego ulaganje u objekte znamenitih đaka na položajima.

Povezane vesti