Foto: Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Holandije Jostom Reinćesom i tom prilikom poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu, ističući da Novi Sad vodi aktivnu međunarodnu i međugradsku saradnju.

-Novi Sad je svetao primer evropskih vrednosti kao grad istinskog multikulturalizma koji neguje različitost, a to što je izabran za Omladinsku prestonicu Evrope i Evropsku prestonicu kulture samo govori u prilog toj neoborivoj činjenici – istakao je Vučević.

Sagovornici su se složili da projekat Evropska prestonica kulture doprinosi opštem razvoju nosioca te titule, ali i regiona. Stabilna politička situacija, nastavak reformi i snažna ekonomija, ocenjeni su kao osnovni uslovi za napredak, a evropski put kao najbolji način da Srbija maksimalno iskoristi brojne potencijale i da životni standard građana bude na mnogo višem nivou.

Ambasador i gradonačelnik složili su se da titula Evropske prestonice kulture doprinosi opštem razvoju; foto: Jaroslav Pap

Gradonačelnik je istakao da Novi Sad kao lokalna samouprava nastoji da pruži što veći doprinos pozitivnim promenama koje sprovodi Vlada Srbije.

-Kreiranje industrijskih zona i povoljnog poslovnog okruženja, kao i otvaranje novih radnih mesta, prioritet su lokalne administracije- naglasio je Vučević i dodao da je cilj Novog Sada i Republike Srbije jeste da motivišu mlade da ostanu u svojoj zemlji.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments