Novoimenovani ambasadora Nemačke Nj. E. Tomas Šiba, danas su u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu sastao sa Gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Poželevši ambasadoru uspešan diplomatski mandat u Srbiji, gradonačelnik Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje koju Novi Sad ima sa gradovima u Nemačkoj, posebno sa pobratimskim Dortmundom i gradom Ulmom pre svega, preko Dunavske strategije.

Kao primer dobre saradnje dve zemlje, istakao poslovanje nemačke kompanije “Kontinental“ koja zapošljava veliki broj ljudi u IT sektoru, i izrazio nadu da će i druge kompanije iz te zemlje prepoznati dobru investicionu klimu Novog Sada.

Ambasador Šiba se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio spremnost da nastavi sa negovanjem postojećih veza kao i uspostavljanje novih partnerstava i oblika saradnje. On je tokom sastanka istakao da Srbija u procesu integracija u Evropsku uniju uvek može računati na Nemačku kao na pouzdanog i poštenog partnera.

Nakon što je uputio čestitke Gradu na osvojenoj prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021, ambasador Šiba je rekao da je najvažnije nastaviti dosadašnju uspešnu saradnju Novog Sada i nemačkih gradova, intezivirati je, a kako je rekao, ambasada će pružiti podršku u okviru svojih mogućnosti.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments