Претрага
Претрага
Close this search box.

Ambasadorka Kraljevine Belgije posetila Novi Sad: Gradonačelnik Đurić pozvao belgijske privrednike da uzmu učešće na ovogodišnjem jubilarnom 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je u kurtoaznu posetu ambasadorku Kraljevine Belgije Nj.E. Keti Bugenhaut, a sastanku u Gradskoj kući je prisustvovala i Marijana Milošević-Tufegdžić, ekonomski i trgovinski savetnik pri Ambasadi.

Gradonačelnik im je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo ambasadorkinom prvom zvaničnom posetom Novom Sadu, s obzirom na to da je na tu fukciju u Republici Srbiji postavljena u septembru prošle godine.

Na sastanku je gradonačelnik Đurić istakao veliki potencijal Novog Sada kao investicione destinacije i to da je prioritet gradske vlasti ekonomski razvoj i povećanje životnog standarda Novosađana. On je istakao da je Novi Sad univerzitetski grad koji broji preko 50 hiljada studenata, a budući da je Novi Sad prepoznat kao centar informacionih tehnologija čak 17 hiljada studenata školuje se na Fakultetu tehničkih nauka od kojih će mnogi steći visoko obrazovanje u toj oblasti.

U razgovoru sa delegacijom iz Belgije izražena je obostrana namera da u budućnosti odnosi budu još plodotvorniji u kulturi i privredi kao i na polju obrazovanja kroz saradnju Univerziteta u Novom Sadu i univerziteta u Belgiji.

Gradonačelnik Đurić je pozvao belgijske privrednike da uzmu učešće na ovogodišnjem jubilarnom 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se tradicionalno održava u maju, a ove godine Novosadski sajam proslavlja i stogodišnjicu postojanja.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti