Ovog oktobra u Novom Sadu otvorena je „Amplituda“ – novi sportski i zabavni park sa trambolinama. Sličan format rekreacije i treninga popularan je širom sveta i konačno je stigao u Srbiju.

Šta je trambolina i šta je potrebno za nastavu

Tridesetih godina prošlog veka trambolina je izmišljena kao osiguranje za cirkuske umetnike, ali nakon 20 godina njihova popularnost je toliko narasla da su skokovi na trambolini postali poseban sport. 2000. godine, na Olimpijskim igrama u Sidneju, skokovi su prvi put uključeni u takmičarski program.

Da biste započeli vežbanje na trambolinima, ne trebaju vam nikakve posebne veštine ili skupa oprema. Dođite u “Amplitudu” – naši iskusni treneri objasniće vam osnovna pravila bezbednosti, sprovešće zagrevanje i trening može da počne. Ako se nikada pre niste bavili skakanjem, u nekoliko treninga naučićemo vas osnovnim vežbama, nakon čega, pod nadzorom trenera, možete početi vežbati složenije trikove, kao što su na primer salto napred i nazad.

Šta daju tramboline?

Pomažu da postanete jači i otporniji

Trambolina je jedinstveno sredstvo za treniranje mišića celog tela. Glavno opterećenje će se naravno rasporediti na noge i telo, ali već nakon prvog treninga osetićete efekat čak i na onim mišićima, o kojima niste bili svesni.

Pomažu da postanete izdržljiviji

Ako vam uobičajeni kardio treninzi u teretani brzo postanu dosadni, tramboline su ono što vam treba. Što se tiče potrošnje energije i koristi za telo, deset minuta aktivnih skokova može zameniti trčanje od pola sata. Istovremeno praktično nećete osetiti znakove umora kao kod redovnih treninga. Tokom treninga, efikasno ćete trenirati disajni sistem, srčani mišić i vestibularni aparat.

Pomažu da postanete brži

Tokom treninga na trambolinama razvija se koordinacija i reakcija. Naučićete kako pravilno koordinisati svoje telo: da padnete, da se dočekate nakon pada, razdelite udarno opterećenje kako se ne biste povredili

Fascinantna zabava

Pojačanje energije koje dobijamo prilikom skakanja na trambolini nastaje zahvaljujući aktivnoj proizvodnji adrenalina i endorfina – „hormona radosti“. Zato časovi vežbanja na trambolinama pomažu u oslobađanju od stresa i opuštanju. A ako dođete na trening sa porodicom ili sa prijateljima, obuka će biti odličan format za komunikaciju i zajedničko slobodno vreme.

Bezbednost na areni

Skakanje na trambolini prilično je traumatično ako započnete vežbe bez zagrevanja ili sami isprobate trikove za koje vaše telo još nije spremno. U Amplitudi su rizici svedeni na minimum, jer pre svakog treninga, naši treneri sprovode treninge o bezbednosti i obavezne zagrevanja, a tokom termina objašnjavaju, pokazuju i pružaju osiguranje za sve. Za treniranje u areni, neophodno je nositi neklizajuće čarape sa gumenom postavom – to je jedan od glavnih bezbednosnih zahteva. Radi praktičnosti preporučujemo udobnu sportsku odeću bez metalnih delova.

Tokom dana, Centar pruža redovne posete, imamo i popuste na grupne i porodične treninge. Takođe mi u Amplitudi organizujemo sportske rođendanske zabave – paket uključuje 2 sata iznajmljivanja arene sa instruktorima, prostor za proslavu, opuštanje i odmor.

Posetite nas sami, u društvu prijatelja ili sa porodicom, i dobićete nezaboravne emocije, razveseliti se i videti koliko će vam se poboljšati celokupno zdravlje.

Pre posete ne zaboravite poneti:

  • Dokument: ličnu kartu, pasoš itd. – potreban vam je samo prvi put da se registrujete
  • Neklizajuće gumene čarape (dostupno da kupite kod nas)
  • Udobna sportska odeća bez metalnih elemenata

„Amplituda“ se nalazi pored najlona po adresi Primorska 3, ulaz na rampu iz ulice Đoke Mijatovića kroz poligon za obuku vozača. Kod nas možete doći bajsom, gradskim prevozom ili kolima — imamo privatni parking za goste.

 

Rezervacije termina kao i sve informacije možete dobiti putem:

Telefona 021-641-0306
Fejsuka – https://www.facebook.com/amplitudanovisad
Instagrama – https://www.instagram.com/amplitudanovisad/

Autor: nsuzivo.rs
Promo tekst

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments