Foto: Ilustracija/ ST/D. KADIĆ

Mir je ultimativni cilj. Ovo nije fraza, niti lični stav. Ovo je nacionalno i državotvorno opredeljenje. Srpski narod je u dvadesetom veku izgubio preko dva miliona ljudi. Direktno u oružanim sukobima, u ratovima. U ratovima koje nismo tražili, ratovima koje nismo želeli. Ratovima koje smo, neke od njih, možda i mogli da izbegnemo, da je bilo više diplomatske i političke mudrosti.

Mi smo u Aleksandru Vučiću dobili i genijalnog diplomatu i hrabrog borca

Srbima je često nedostajalo diplomatske veštine, a nažalost, bilo je i perioda kada je našim vladarima falilo hrabrosti. Božijim proviđenjem, mi smo u Aleksandru Vučiću dobili i genijalnog diplomatu i hrabrog borca. Karađorđa i Miloša, u jednom. Za vremena kakva su došla, boljeg lidera nismo mogli imati. Da je drugačije, ponovo bismo ušli u pogibelj i opet bismo prošli kroz stradanje koje bi nas skupo koštalo.

Srećom, narod je prepoznao trenutak i podrškom Aleksandru Vučiću pokazao instikt za samoodržanjem, za slobodom, za opstankom.

Foto: nasaborba.com

Pravi čovek na pravom mestu novi ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević

Dakako, predsedniku Vučiću je u ovim vremenima neophodna pomoć saradnika. Sa posvećenim saborcima je uvek lakše. Zato je pravi čovek na pravom mestu novi ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević. Odmeren, obrazovan, dobronameran, vredan, posvećen, hrabar, iskusan, najbolji je sledbenik predsednika Vučića. Čovek koji dobro zna zbog čega u narodu postoji kult vojske, koji je svestan da moramo biti spremni na svakojake nedaće, ali i da iznad svega moramo čuvati mir.

Sa predsednikom Vučićem i ministrom Vučevićem, možemo biti spokojni i sigurni da će mir biti odbranjen.

Predrag Rajić, politički komentator

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments