Претрага
Претрага
Close this search box.

ANDREVLJE PONOVO OKUPLJA TALENTOVANE ĐAKE IZ VOJVODINE Šest dana druženja sa vršnjacima u prirodi Fruške gore i na radionicama (FOTO)

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

Drugu godinu za redom, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice organizovao je projekat obuke talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola iz Vojvodine na Andrevlju. Učenici tokom nedelje koju provode zajedno družeći se, imaju i aktivnosti iz sfere prirodnih i društvenih nauka, umetnosti i kulture.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

Tokom ovog projekta, učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, kao i učenici 2. i 3. godine srednjih škola, borave u Centru za privredno- tehnološki razvoj “Andrevlje” tokom šest dana gde im je obezbeđeno pet punih pansiona.

Za vreme trajanja projekta, svake nedelje na Andrevlje dolazi po desetoro talentovane dece iz četiri škole sa teritorije Vojvodine, u pratnji jednog stručnog saradnika iz svake škole i sa njima su sve vreme boravka.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

Jedan dan u okviru programa predviđen je za posetu Sremskim Karlovcima kao i fakultetima u cilju profesionalne
orijentacije.

-Krenuli smo sa realizacijom projekta 2. oktobra, četiri osnovne škole su učestvovale- tri iz Novog Sada i jedna iz Sremskih Karlovaca. Deca su kao i svake godine vrlo zadovoljna sadržajem, ambijentom, radionicama koje se sprovode, gostujućim predavačima, kulturno-umetničkim programom, a ova grupa je imala sreće sa programom pa su imali divne šetnje- rekla je za NS Uživo Milica Vučićević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti