Претрага
Претрага
Close this search box.

Apel MUP-a pred predstojeće praznike: Prošle godine na putevima za Prvi maj poginulo 7 ljudi

Foto: R. Marković/Danas

Ministarstvo unutrašnjih poslova vam želi bezbedan i srećan predstojeći praznika

– Povodom predstojećih prvomajskih praznika, tokom kojih se na putevima u Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da isplaniraju svoje putovanje, krenu na vreme, voze pažljivo i poštuju propise kako bi na odredište stigli bezbedno – izjavio je danas pripadnik Uprave saobraćajne policije Dejan Stević.

Stević je upozorio da je prošle godine, tokom prvomajskih praznika, na našim putevima, nažalost, poginulo sedam ljudi, dok je 164 povređeno.

U istom periodu, kako je istakao, procesuirano je 28 vozača zbog nasilničke vožnje, 18 zbog vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci, dok je zbog vožnje pod uticajem alkohola sankcionisano 892 vozača.

Stević je dodao da su prošle godine za vreme prvomajskih praznika stradala i dva vozača motocikla.

– Apelujemo na vozače dvotočkaša i bicikliste da koriste zaštitnu opremu, ne konzumiraju alkohol pre vožnje, smanje brzinu i sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju. Brzom vožnjom rizikujete svoj život i tuđe živote – kazao je Stević.

Naglasio je da će Uprava saobraćajne policije, zajedno sa svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom praznika posvećeno raditi da sačuva bezbednost i pozvao građane da svojim odgovornim ponašanjem policiji u tome pomognu.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova vam želi bezbedan i srećan predstojeći praznik – poručio je Stević.

telegraf.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага