Apple donosi promene u sistem cena App Store-a: Evo gde aplikacije mogu biti skuplje, a gde jeftinije

Foto: bbc.com

Apple u App Store uvodi novi sistem cena. Prema najnovijoj dokumentaciji za developere, broj cenovnih tačaka za aplikacije i ostale in-app transakcije, povećava se za gotovo 10 puta, omogućujući tako odabir između čak 900 opcija, što je Telegraf.rs najavio još prošle godine.

“Ove opcije takođe nude više fleksibilnosti, povećavajući se postupno u različitim rasponima cena. Na primer, svakih 10 centi do 10 dolara, svakih 50 centi između 10 i 50 dolara i tako dalje”, objašnjavaju iz Apple-a.

Cene za aplikacije sada mogu da počnu od 0,29 dolara i da idu do 10.000 dolara (na zahtev), sa mnogo više opcija u tom rangu. Na primer, developeri sada mogu da postave cenu na svakih 0,10 dolara do 10 dolara i na svakih 0,50 dolara između 10 i 50 dolara.

Oni će takođe moći da postave okrugle cene u dolarima umesto da moraju da ih cene za jedan cent ispod dolara (na primer, aplikacija od 5 ili 10 dolara će sada biti moguća, umesto 4,99 i 9,99 dolara). Ukupno, developeri će sada imati praktično 900 opcija za cene.

Iz Apple-a navode da će developeri moći da koriste “globalno izjednačene cene”, koje slede najčešće konvencije o cenama u svakoj zemlji ili regionu. Drugim rečima, u zemljama gde je životni standard veći, aplikacije mogu biti skuplje, a tamo gde je manji, jeftinije.

“Dana 9. maja 2023., cene za postojeće aplikacije i in-app transakcije biće ažurirane u svih 175 izloga App Store-a, kako bi se iskoristile nove poboljšane globalne cene. Ažurirane cene će se izjednačiti sa vašom odabranom osnovnom zemljom ili regionom korišćenjem javno dostupnih informacija o kursu od davaoca finansijskih podataka”, zaključuju iz Apple-a.

Telegraf.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti