Претрага
Претрага
Close this search box.

“Atelje 61” slavi rođendan! U ponedeljak se otvara čuvena “Škola tkanja” u Kreativnom distriktu

Foto: Ustupljene fotografije

Povodom obeležavanja 62. godine postojanja , jedinstvena Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“, simbolično će obeležiti svoj „rođendan“ otvaranjem svoje čuvene „Škole tkanja“ u jednom od novih prostora, kojima je darivana od Grada Novog Sada, u Kreativnom distriktu, u ponedeljak, 27. februara, od 12 do 18 časova.

„Škola tkanja A61“ je započela sa radom 1997. godine, sa intencijom očuvanja i popularisanja tkanja kao starog zanata, u centralnim prostorijama „Ateljea 61“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, a sada će se nakon 26 godina uspešnog poslovanja o čemu svedoče brojni učesnici naših kurseva, najzad preseliti u svoj stalni, novi prostor u popularno odomaćenom kvartu „Kineska četvrt“ koji je i sam obnovljen u industrijsko-dizajnerskom ključu za potrebe projekta Novog Sada ,Evropske prestonice kulture 2022.

Foto: Ustupljene fotografije

U nameri da oživi tekstilne tradicije i tehnike koje baštinimo od starina „Škola tkanja A61“ poučavaće na trosemestralnim kursevima sve zainteresovane polaznike brojnim tehnikama ovog zanata, omogućivši im da u saradnji sa našim majstorima specijalistima umetničkog tkanja savladaju osnovna znanja u ovoj oblasti, radeći i učeći u malim grupama.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti