Претрага
Претрага
Close this search box.

Bačka Palanka raspisala tender za rekonstrukciju i opremanje Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju

Raspisan je tender za rekonstrukciju i dogradnju objekta MZ “Bratstvo” u Bačkoj Palanci u kom će po završetku radova biti otvoren Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju sa teritorije opštine. Radovi su vredni 71,6 miliona dinara, a finansiraju ih zajedno opština Bačka Palanka i Pokrajinska vlada. Iz opštinskog budžeta izdvojeno je 20 miliona dinara, a iz budžeta Pokrajine 51,6 miliona dinara. Ove godine biće investirano 59.250.000 dinara, a preostalih 12.350.000 sledeće godine.

– Objekat se u potpunosti renovira i dograđuje. Uklanja se stara lamperija, laminat, krov. Sanira se vlaga, postavlja izolacija u celom objektu. Gradi se nova krovna konstrukcija i postavlja krov. Biće ugrađene nove elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije. U skladu sa standardima biće izgrađeni trpezarija, boravak i drugi sadržaji za boravak korisnika. U celom objektu će biti postavljena antiklizna granitna keramika. Rekonstruišu se toaleti i prolagođavaju potrebama korisnika. Uređuje se ajnfort. Ugrađuju rampe za osobe sa smetnjama u razvoju. Ugrađuje se novi aluminijumski prozori i vrata. Rok za podnošenje ponuda je 4. septembar 2023. godine. Izuzetno smo zahvalni Pokrajinskoj vladi što je podržala realizaciju ovog, za našu lokalnu zajednicu, vrlo važnog projekta – kaže Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.

Projekat Dnevnog boravka radi se u saradnji sa roditeljima i Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

– Da bismo deci sa smetnjama u razvoju obezbedili najbolju brigu i negu objekat će biti prilagođen standardima koji najbolje odgovaraju potrebama korisnika. Mi smo još u decembru, prilikom pravljenja budžeta za ovu godinu, predvideli 10,5 miliona dinara za pružanje podrške svoj deci sa smetnjama u razvoju s teritorije naše opštine. Naš zadatak kao lokalne samouprave je da obezbedimo sve uslove koji će svakom detetu pružiti priliku da ostvari svoj puni potencijal – kaže Branislav Šušnica predsednik opštine.
U opštini Bačka Palanka očekuju da će radovi početi u zakonom predviđenim rokovima, kako bi deca i mladi do 26 godina sa teritorije opštine Bačka Palanka dobili prostor za boravak, igru, druženje i učenje.

Deci sa smetnjama u razvoju koja imaju prebivalište na teritoriji opštine, opština Bačka Palanka finansira uslugu ličnog pratioca do završetka srednje škole. Iz opštinskog budžeta se finansira i usluga lične pomoći kojom se deci sa posebnim potrebama pruža neposredna dodatna obrazovna podrška u vrtiću ili školi. Finansiraju se putni troškovi i putni troškovi njihovih pratilaca deci koja idu na dodatnu podršku defektologa i logopeda u OŠ „Heroj Pinki“ u Bačkoj Palanci. A u dogovoru sa roditeljima opština je za decu sa posebnim potrebama obezbedila prevoz do Srednje škole „Milan Petrović“ u Novom Sadu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti