Претрага
Претрага
Close this search box.

Baka Milijana je poznato lice na novosadskim ulicama: Više od 15 godina uveseljava prolaznike lepo aranžiranim buketima

Foto: D. Klašnja/Dnevnik.rs
Milijana Antović (86) svoj radni vek provela je u novosadskoj fabrici kablova „Novkabel”- zbog viška slobodnog vremena, a manjka novca u džepu, nakon što je penzionisana, rešila je da centru grada doda malo boja.

Tako naša sugrađanka više od 15 godina uveseljava prolaznike lepo aranžiranim buketima.

Po kojoj ceni prodajete bukete?

– Prošle godine koštali su 200 dinara, ali nakon silnih poskupljenja i ja sam bila prinuđena da dignem cenu svojih buketa. Tako oni sada staju 300 dinara. Uprkos tome, i dalje su povoljniji nego u cvećarama, a uvek se trudim da budu sveži i raznovrsni. Pravim ih od lepe kate, narcisa, karanfila i drugih cvetnih vrsta.

Gde nabavljate cveće?

– Pored kuće imam veliku baštu, pa u njoj, prevashodno kad stigne proleće, zasadim svakojako ukrasno bilje. Ako ne nikne dovoljno ili ga brzo rasprodam, nabavljam od trgovaca po pijačnim tezgama ili od cvećara. Kada ga sakupim, pažljivo uklopim boje i spremim bukete za nove vlasnike.

Koliko Novosađani vole cveće?

– Novosađani mnogo vole sveže cveće, a naročito mladi ljudi. Dok se šetaju, zastanu, razgledaju i odaberu onaj koji im je najlepši. Dokaz da sugrađane uveseljava cveće jeste činjenica da svakog dana u proseku prodam desetak buketa.

Dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti