Претрага
Претрага
Close this search box.

“BALKAN ZA” NATAŠU ADAMOVIĆ! Humanitarna akcija u Hotelu “Šeraton” okupila naučnike, slikare, sportiste i muzičare (FOTO/VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs

U okviru međunarodnog kulturološkog projekta “Balkan za…” juče je u Hotelu “Šeraton” organizovan prijem u cilju prikupljanja novca za lečenje sugrađanke Nataše Adamović. 

Foto: nsuzivo.rs

Zahvaljujući angažovanju naučnika, slikara, muzičara, glumaca i sportista, koji su bili voljni da učestvuju u ovoj humanitarnij akciji ,prikupljena su sredstva za Natašu kako bi mogla da otputuje na lečenje u inostranstvo.

Za NS Uživo govorio je i predsednik Svetske asocijacije ABK Dragan Tojagić, istakavši značaj ovog događaja.

Svetska asocijacija ABK već nekoliko godina unazad održava ovakve i slične projekte. Reč je o projektu “Balkan za…”, a ovoga puta Balkan je za Natašu Adamović, jednu majku, suprugu i sugrađanku iz Novog Sada koja boluje od teške bolesti. Nije neizlečiva, ali postoji neadekvatno lečenje na ovim prostorima. Iz tog razloga, mi smo okupili eminentne ljude iz sveta biznisa, umetnosti, kulture kako bi svi oni, svoju životnu filozofiju i metode koje koriste u ostvarenju svog uspeha, podelili sa svima prisutnima – rekao je Tojagić.

Foto: nsuzivo.rs

Jedan od takvih ljudi je i istaknuti slikar Miodrag Miša Jelić.

– Ovde smo kako bismo ubedili i “neverne tome”, da se liše dela svog komfora, da savladaju čovekoljublje i da shvate da su svi ometani od sile tame i da je varijanta posrnulog čoveka zapravo uzela maha. Čovekoljublje je savršenstvo čoveka, a svako od nas ima varijantu poznavanja Gospoda i kada nam je najgore obraćamo se baš Njemu, maloj ikonici- objasnio je Jelić.

Foto: nsuzivo.rs

Nosilac projekta Svetska Asocijacija ABK i suorganizatori već godinama uspešno sarađuju na ovom i sličnim projektima, a samo u poslednje dve godine, održano je preko 60 sličnih događaja u Srbiji i inostranstvu.

Foto: nsuzivo.rs

Nakon održane tribine, usledili su nastupi virtuoza violine i gitare, kao i kulturno umetničkih društava uz druge kulturne sadržaje, a kako je sve izgledalo možete pogledati u našem videu ispod.

Foto: nsuzivo.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti