Претрага
Претрага
Close this search box.

BAZAR ZDRAVLJA: Besplatni zdravstveni pregledi

U parku kod Medicinske škole, danas, 8. aprila od 11 i 50 do 13 i 30 časova, održaće se “Bazar zdravlja”.

Bazar zdravlja je deo aktivnosti kojima se obeležava Svetski dan zdravlja u organizaciji Srednje medicinske škole “7. April” i udruženja “Ritam zdravlja”, a u okviru programa “Novi Sad omladinska prestonica Evrope 2019”.

Na Bazaru zdravlja, svi sugrađani će moći besplatno da se testiraju i mere različite zdravstvene parametre kao što su: krvni pritisak, procenat masti, indeks telesne mase, šećer u krvi i slično. Pored testiranja i merenja, posetioci će moći da popričaju sa stručnjacima iz oblasti medicine, sportskih nauka i drugih komplementarnih oblasti.

Učenici Medicinske škole imaće prilike da, od 11 časova, slušaju predavanja na temu “Zdravi stilovi života” koje će održati Doc. dr med. Olivera Nićiforović-Šurković, načelnica Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Od 12 časova učenici će učestvovati u Kvizu znanja i Igrama bez granica, koje će pripremiti profesori Škole i aktivisti udruženja “Ritam zdravlja”.

Otvaranju manifestacije u 11 i 55 časova prisustvovaće načelnica Instituta za javno Zdravlje Doc. dr med. Olivera Nićiforović-Šurković, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, Župić dr Danijel, kao i direktor srednje Medicnske škole “7. April”, Đorđe Iskrin.

Ovogodišnji Svetski dan zdravlja obeležava se pod sloganom “Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom”, a organizatori manifestacije u Novom Sadu su Srednja medicinska škola “7. April” i udruženje Ritam Zdravlja koja je ujedno deo OPENS programa (Omladinske prestonice Evrope Novi Sad).

Partneri i realizatori događaja:

  • Institut za javno zdravlje Vojvodine
  • Crveni Krst Novog Sada
  • Preventivni centar doma zdravlja Novi Sad
  • Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta

U slučaju lošeg vremena, Bazar zdravlja biće smešten u holu Medicinske škole.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti