Претрага
Претрага
Close this search box.

Biciklisti spremite se, počinje “TOUR DE FRUŠKA” na obroncima Fruške gore – predstavljamo vam kako će izgledat biciklističke staze i koliko će svaka biti duga

Foto: http://tricuke.com/
Na obroncima Fruške gore, u mestu Vrdnik na 25 kilometara od Novog Sada i 75 kilometara od Beograda, kraj maja biće obeležen nesvakidašnjim sportskim događajem.
Manifestacija “Tour de Fruška” je manifestacija sportsko rekreativnog karaktera namenjena  svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, a svi koji je posete će  biti  u prilici da se takmiče, kako u biciklizmu tako i u trail sportskom izazovu.  Pored promocije sporta, cilj ove manifestacije je i promocija pokrajinske privrede, koja će se svim posetiocima predstaviti na Noćnom Bazaru, na kojem će svoje mesto za promociju imati i turistička oblast, predstavljajući kulturna dešavanja, i turističke organizacije iz cele Vojvodine.
Kada je sport u pitanju, kao glavna stvar manifestacije Tour De Fruška, takmičari će moći da se prijave za MTD maraton, rekreativnog karaktera, trail trku, trku za najmlađe posetioce „GAS GAS”, a kao najatraktivnija izdvaja se prva E – bike trka „Velika nagrada Vrdnika”. Za svaku od  trka obezbeđene su  prve tri nagrade u kategorijama za muškarce i žene.  Budući da se manifestacija održava na vojvođanskoj najpoznatijoj planini, poseban izazov takmičarima i samim trkama predstvaljaju staze, koje pružaju nesvakidašnji vizuelni ali i sportski doživljaj.
Staza S – 15 kilometara
Stazu S će koriste trail trkači za INVICTUS TRAIL TDF CHALLENGE, takmičari za MTB MARATON S kao i takmičari za EBike Veliku nagradu VRDNIKA.
Staza M – 38 kilometara
Ovu stazu će koristiti takmičari za MTB MARATON M.
Staza L – 58 kilometara
Ovu stazu će koristiti takmičari za MTB MARATON L.
Staza drumske vožnje – 48 kilometara
Na ovoj stazi se neće odvijat zvanična trka, već promotivna DRUMSKA VOŽNJA, za sve amaterske uživaoce planinske vožnje bicikla.
Pored velikog broja sportista i prijavljenih takmičara iz cele Srbije, regiona i Evrope, značaj ove manifestacije, kao i koliko je i zašto važno da se dogodi u mestu Vrdnik prepoznala je, pre svega,  Pokrajinska vlada AP Vojvodine, koja je glavni pokrovitelj manifestacije, zatim Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Turistička organizacija Vojvodine – TOV, Turistička organizacija Novog Sada – TONS, Opština Irig, Nacionalni park Fruška gora, Dom zdravlja Novi Sad.
nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti