Претрага
Претрага
Close this search box.

Bio sam svedok ogromne Vučevićeve borbe da započnu radovi izgradnji mosta u Novom Sadu, njegova uloga nemerljiva, a politički kapacitet ogroman – ministar Momirović o premijeru Srbije

Foto: Screenshot/Ministarstvo Odbrane/Vojvodina uživo/Gradske info

Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine je gostujući u emisiji „Signali“, a govoreći o benefitima kineskih investicija i posete predsednika Si Đi Pinga osvrnuo na najznačajnije infrastrukturne projekte u Novom Sadu ali i nemerljivoj ulozi tadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića, a sadašnjeg premijera Srbije.

Momirović ističe da je u to vreme bio ministar infrastrukture, a govoreći o mostu i svedok sam velike borbe Miloša Vučevića koja je trajala godinu dana da bi se počelo sa gradnjom mosta.

Pričali smo o mostu, u nastavku Bulevara Evrope. To je fantastičan projekat. Sada predsednik Vlade, a tada je bio gradonačelnik Miloš Vučević, on je godinu dana na tome radio. Ja sam bio ministar građevine, i bio sam svedok ogromne energije i rada Miloša Vučevića da se stvorili uslovi za pičetak gradnje mosta u Novom Sadu. To su ti rezultati naših dobrih odnosa sa Kinezima. Taj most će omogućiti dalje širenje Novog Sada. Mislim da je to sjajan projekat – ističe Momirović i dodaje:

Foto: Screenshot

Novi Sad ima dobru političku afirmaciju i lider najveće partije i premijer dolazi iz Srpske Atine

-Naravno i drugi most na Dunavu kao nastavak Fruškogorskog koridora. Novi Sad ima jednu dobru političku afirmaciju, kakvu ja ne pamtim- da je predsednik vlade iz Novog Sada, da su naši partijski lideri iz Novog Sada. Kada smo pričali o mostu u nastavku Bulevara Evrope, kada smo pričali o investicijama o kanalizacionoj infrastrukturi- Novi Sad je dobio najveće investicije, kada pričamo o komunalnoj infrastrukturi.

Veza Beograda i Novog Sada je impresivna

-Miloš Vučević tada nije bio predsednik stranke, ni predsednik Vlade, ali smo svi znali da on ima veliki politički kapacitet. On je već tada postavljao stvari. Mislim da je on neverovatne stvari obezbedio za ovaj grad. Bio sam deo projekata i realizacije. Novi Sad izgleda potpuno drugačije izgleda . Ta veza Novog Sada i Beograda sa brzim vozom je impresivna.

dnevnik

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dule
11.05.2024 11:40

U pravu je da novi sad potpuno drgačije izgleda..nekad je bio lep i miran grad, a sad kriminal,gužva i haos…sve to je učinio sns klan

Povezane vesti