Bizaran trend na Tiktoku izazvao burne reakcije: Majke se smeju, deca plaču (VIDEO)

Foto: Pexels

Najnoviji bizaran trend na Tiktoku izazvao je burne reakcije, s obzirom na to da roditelji, najčešće majke, gađaju svoju decu jajima i sve to snimaju kako bi objavili na popularnoj platformi.

Trend se zove Egg Crack Challenge, a bizarna ideja je da majke razbijaju jaja na glavama svojih mališana. Uglavnom to rade na čelu deteta i sve snimaju, a praksa je da video-snimak nastane dok su zajedno u kuhinji i pripremaju neko jelo.

Dok se neka deca smeju kada im jaje završi na čelu, neka se uplaše i počnu da plaču, a majke su uglavnom ponosne i srećne što im je “zadatak uspeo”.

Mišljenja o ovom trendu su podeljena, a mnogi smatraju da je štetan po decu i da su njihove majke influenserke koje se redovno odazivaju novim trendovima ovog puta baš preterale.

“Smatram da bi trendove trebalo pratiti, ali ne smemo da idemo u krajnost, pogotovo kada su tu uključena deca. Taj trend je prvenstveno uključivao momka i devojku, ali su verovatno majke koje prave sadržaj s decom odlučile da malo promene trend i to nije ispalo kako treba”, objasnila je influenserka Eleonora Predin u emisiji “150 minuta”, dok Katarina Jonev, stručnjak za sigurnost dece na internetu, smatra da bi roditelje koji ovo rade trebalo prijaviti.

“Ovaj trend ne vodi ničemu, osim direktnog oduzimanja dostojanstva sopstvenom detetu. Kada pričamo o deci, njihov identitet i blagostanje bi trebalo da bude na prvom mestu, a mi se poslednjih godina suočavamo s tim da roditelji prelaze tu granicu dobrog ukusa i toga kako izlažu svoju decu na internetu. Ovo bi trebalo prijavljivati, sankcionisati i skidati s društvenih mreža. Ne da bismo prijavljivali te mame, već da bismo zaštitili tu decu”, rekla je Katarina Jonev u pomenutoj emisiji.

@iamshopgirl #eggcrackchallenge #eggcrack #trend #tiktok #kids #crying ♬ original sound – Candi Thomas

b92

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti