Претрага
Претрага
Close this search box.

BIZNIS KOJI CVETA NA PROLEĆE, ALI NE I OVOG APRILA! Sav posao odložio SNEG, oni zasukali rukave, a vozača NIGDE

Foto: nsuzivo.rs

Vulkanizeri u Srbiji kažu da im kasni sezona zbog snega koji je pao, jer niko sada neće da menja zimske gume, za letnje.

Iako su vulkanizeri zasukali rukave i popunili termine za menjanje zimskih letnjim gumama danima unapred, vremenske neprilike ipak su poremetile planove.

“Prošle godine u ovo vreme uveliko smo radili zakazivanja i rezervacije. Kasni nam sezona, u ovo vreme naša radionica bila je puna ko oko, zakazivalo se i po mesec dana unapred. Sada nema posla kao što se očekivao u aprilu mesecu, jer u pojedinim mestima još ima snega, a ni nagoveštaja o lepom vrenu. Vozači još uvek nisu sigurni da li je vreme pravo za zamenu ‘obuće’ na mezimcima”, kazao je za RINU vulkanizer Bratislav Milenković.

On dodaje da uprkos cenama na tržištu, cenovnik pneumatika porastao je minimalno, oko 10 odsto. Vozač koji dodje kod nas dobija komplet uslugu, od montaže i demontaže, do krpljenja i balansiranja, cena po gumi je 500 dinara. Ukoliko kupi kod nas pneumatike za sezonu, uslugu stavljanja guma dobija gratis, ističe Bratislav.

Foto: Yahoo! Sports

Hotel za gume postaje sve popularniji među srpskim vozačima

U ovom servisu su odličili i da olakšaju svima onima koji nemaju gde da skladište one gume koje skinu sa svog četvorotočkaša u dato doba godine i otvorili svojevrsni, kako su ga nazvali, “hotel za gume”, sa kapacitetom od 300 pneumatika, a u planu je i proširenje.

“Ljudi žive u stanovima, nemaju garaže i podrume a pneumatici su izrazito gabaritni. Stoga je jako važno gde će da ih odlože. U ovaj ‘hotel’ oni donesu gume letnje u novembru, a zatim i zimske tamo nekad u aprilu i nemaju brige. Ukoliko gume imaju felne onda je čuvanje 2.000 dinara za njihovog mezimca, a ako su bez felni onda 1500″, dodaje njegov kolega Đorđe.

Prema Zakonu u saobraćaju od 01. novembra obavezna je upotreba zimske auto-opreme, sve do 01. aprila. Tolerancija postoji ukoliko nema zadržanog snega na kolovozu, ali se savetuje da iako na kolovozu nema snega zimske gume se obavezno stave usled niskih temperatura.

mondo/rina

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti