Претрага
Претрага
Close this search box.

BOGATA TRPEZA OD JUTROS NA SALAJCI – “SALAJAČKI DORUČAK” OKUPIO MEŠTANE! Đurić: Ovu su važne stvari za Novi Sad, jer negujemo kulturno nasleđe (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i drugi visoki, gradski zvaničnici prisustvovali su tradicionalnoj manifestaciji „Salajački doručak”.

Cilj manifestacije je negovanje tradicije i očuvanje kulturnog nasleđa Salajke, kao i upoznavanje mlađih naraštaja sa običajima i životom stare Salajke kroz vreme.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Čestitam organizatorima događaja i drago mi je da se Salajački doručak ponovo vratio na Salajku. Bili smo par godina na pauzi, ali drago mi je da smo se vratili. Ovu su važne stvari za Novi Sad, jer negujemo kulturu, tradiciju i kulturno nasleđe. Danas imamo priliku da probamo đakonije poput čvaraka, slanine, suvog mesa, krvavica, švargle – istakao je gradonačelnik Đurić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Salajački doručak je način da stari poznanici i prijatelji mogu da se sretnu i okupe na jednom mestu. Uz poruku da Salajčani imaju dušu, svi prisutni uživali su u tradicionalnim đakonijama koje su pripremile vredne Salajčanke.

Gradonačelnik je napomenuo da se u bliskoj budućnosti planira rekonstrukcija sportskog fudbalskog i rukometnog terena na Salajci.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
22.05.2024 13:58

Градоначелник само СНС гласача

Povezane vesti