Foto: barka.kulturnestanice.rs

Šesti festival kratkih pozorišnih formi za decu „Teatar na dar“ otvoren je danas u Kulturnoj stanici „Barka“ na Slanoj bari.

Festivalski program počeo je juče radionicama za decu, a danas, nakon otvaranja, usledile su kratke pozorišne predstave za najmlađe. Otvarajući festival, predsednica novosadskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović, podsetila je mladu publiku da je Novi Sad ove godine Evropska prestonica kulture.

– Čitava godina biće u znaku kulturnih događaja i manifestacija i u svim tim dešavanjima, posebno mesto zauzimaju deca. I to sa velikim razlogom. Stvarajući naviku za kulturu od malih nogu, deca će, kad odrastu, organizovati svoju sredinu sa vrednostima daleko višim nego u da to čine bez kulture. Kultura kod dece stvara razumevanje svrhe, podstiče kreativni duh, veštine, nezavisnost i hrabrost. Sve ono što je deci potrebno prilikom odrastanja i stasavanja – kazala je Radomirović.

Foto: Skupština

Sandra Stojkov, iz organizacije festivala, rekla je da od početka organizovanja novosadska pozorišta učestvuju u manifestaciji, a da je ove godine poseban gost Branko Kockica. Ona je dodala da će se pored predstava, deca zabavljati kroz animacije, radionice i druge sadržaje za mlade.

Tokom otvaranja „Teatar na dar“, predsednica Skupštine Grada Novog Sada primila je i zahvalnicu festivala gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Današnji program Teatra na dar izgleda ovako:

17:05  Himna festivala
16:00 Uvodna reč voditelja
16:05 Otvaranje festivala (gradonačelnik i specijalni gost Branko Kockica)
16:30 Pozorište iz kofera / Predstava „Priča sa malog salaša”
17:00 Upalimo reflektore / Predstava „Mala princeza”
17:30 Pozorište iz ranca / Predstava „Patkica Žutkica”
18:00  Animatorski duo „BLU BLU”, maskote festivala i Vila Četkica
18:45 Nadatheatre / Predstava „Gde je taj zec?”
19:20 Studio Željko Veseljko / Predstava „Jova Zmaj dolazi na čaj”
20:00 Pozorište Teatrilo / Predstava „Bajka o suncu”
20:40 Led šou

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments