Претрага
Претрага
Close this search box.

BRAVO! Komandir novosadskog zatvora uspešno završio humanitarnu vožnju za OZDRAVLJENJE MALE MIRJEM (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije

Pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Novom Sadu Milan Mićunović uspešno je završio humanitarnu vožnju biciklom kroz tri države kako bi pomogao da se prikupi što više novca za lečenje petogodišnje devojčice Merjem Nikšić koja boluje od cerebralne paralize.

Mićunović je zbog loših vremenskih uslova koji su ga pratili prošle sedmice kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru skratio put na kome je sa drugim biciklistima planirao da pređe 1.500 kilometara.

Foto: Ustupljene fotografije

Iz tog razloga, kao i zbog povrede noge koju je zadobio usled iscrpljujuće vožnje, prešli su 750 kilometara u uslovima jake kiše i visokih temperatura koji su se neprestano smenjivali.

Vožnja je krenula iz Novog Sada, ka Višegradu, Goraždu, Pljevljima, preko Zlatara i do konačnog odredišta – Novog Pazara, u kome živi Merjem sa svojom porodicom.

Foto: Ustupljene fotografije

Finiš humanitarne vožnje završen je veličanstvenim i emotivnim dočekom koji su za našeg kolegu i druge bicikliste priredili porodica devojčice i brojni građani Novog Pazara koji prikupljaju sredstva za pomoć maloj Merjem.

Ovoj petogodišnjoj devojčici su eksperimentalni lekovi i terapije u inostranstvu do sada pomogli da neke od svakodnevnih aktivnosti počne samostalno da obavlja.

Svi koji žele mogu da uplate novac za njeno lečenje na dinarski račun: 160-6000001038011-07, devizni: 160-6000001038215-74 IBAN: RS35160600000103821574 SWIFT/BIC: DBDBRSBG ili slanjem SMS poruke 1041 na broj 3030.

Foto: Ustupljene fotografije

Sličnu humanu akciju organizovali su nedavno komandiri Okružnog zatvora u Beogradu i Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu kada su devet dana pešačili 440 kilometara od manastira Rakovica do Ostroga da bi pomogli lečenje osmogodišnje Anastasije Zafirović iz Beograda koja, takođe, boluje od cerebralne paralize.

I ovu akciju je podržala Uprava za izvršenje krivičnih sankcija kao i sve prethodne tokom kojih su prikupljana sredstva za lečenje mališana, kupovinu medicinskih pomogala, donaciju posteljina za porodilišta.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti