BRAVO! Naši srednjoškolci osvojili četiri medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Foto: Društvo matematičara Srbije
Na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics – IOI), koja se od 28. avgusta do 4. septembra 2023. godine održava u Mađarskoj, u konkurenciji 355 takmičara iz 89 zemalja četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i dve bronzane medalje.

Na ovom, najprestižnijem informatičkom takmičenju za srednjoškolce, srebrne medalje su osvojili Ilija Kondakov, učenik Internacionalne škole Prima u Beogradu i Miloš Milutinović, učenik Računarske gimnazija u Beogradu, dok su bronzane medalje osvojili Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i Nemanja Majski, učenik Gimnazije „Veljko Petrović” u Somboru.

Ekipa Srbije sastavljena je od najboljih informatičara iz srednjih škola i odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođa ekipe bio je dr Vladimir Milovanović, vanredni profesor Univerziteta u Kragujevcu, a njegov zamenik Vladimir Milenković, softverski inženjer u Microsoft Development Center Serbia.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
nk nk
04/09/2023 10:44

CESTITKE!

Povezane vesti