Претрага
Претрага
Close this search box.

BRAVO ZA SVETINE GIMNAZIJALCE! Za lečenje malog Vukana skupili značajnu sumu novca, evo koliko

Foto: s-markovic.edu.rs

Humanitarni tim Učeničkog paralamenta gimnazije “Svetozar Marković” iz Novog Sada obratio se našoj redakciji sa lepom vešću, da su učenici ove gimnazije sakupili značajnu sumu novca za lečenje malog Vukana koji je juče otputovao u Budimpeštu na lečenja od spiralne mišićne antrofije.

-Voleli bismo da Vas obavestimo o humanitarnoj akciji koja je sprovedena u gimnaziji “Svetozar Marković” u Novom Sadu. Uplaćeno je 148.030,00 RSD za lečenje Vukana koji boluje od SMA. Ako biste bili voljni da napravite članak o tome, bila bi nam čast da obavestimo naše sugradjane o dobrom delu naših djaka, kako bismo podigli svest o humanitarnim akcijama medju narodom – istakli su u mejlu upućenom našoj redakciji.

Foto: PRess Serbia

Vukan Stoiljković, devetomesečni mališan iz Vranja, ima Spinalnu mišićnu atrofiju(SMA). Rođen je 06. avgusta 2021. godine kao beba iz uredne trudnoće i porođaja, a na rođenju je dobio ocenu 9.

Zbog slabosti trbušnih mišića operisana mu je preponska kila u uzrastu od 2 meseca. Do trećeg meseca života izgledao je kao sva druga zdrava deca tog uzrasta, međutim nakon toga Vukan postepeno prestaje da pomera nogice i počinje da se javlja generalizovana slabost mišića.

Humanitarnim akcijama je sakupljeno doboljno novca, te je Vukan juče otputovao na lečenje u Budimpeštu gde je primljen u dečju bolnicu “Betešda” gde će obaviti detaljni pregledi i analize koji će trajati desetak dana. Lekarski konzilijum će posle toga odlučivati kada će Vukan moći da primi gensku terapiju.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dragana
19.05.2022 12:17

Bravo

Povezane vesti