Većina opozicionih grupacija u Novom Sadu juče se ekspresno oglasilo tvrdeći kako grad pokazuje fašističku prirodu, pa i dovodeći u vezu iscrtane znakove Z sa gradskim vlastima, iako su isti gotovo odmah prekrečeni!

Šta se dešava u glavama restlova DOS,  napadaju gradonačenlika koji svojim delima svaki dan demantuje

Nemoguće je, bez političke konotacije, zapitati se šta se to dešava u glavama restlova DOS-a, kada blate i najcrnjim epitetima Novi Sad i Novosađane! Posebno je indikativno optuživanje gradonačelnika Vučevića za promociju fašističkih tekovina, jer ovu apsurdnu izmišljotinu demantuju brojna dela.

Zaboravili da su građani Ukrajinske nacionalnosti više puta nesmetano protestvovali. A pluralizam je ako se viče “Putin je svinja” I da neko iscrta “Z”

Oni očigledno zaboravljaju da su pre svega građani ukrajinske nacionalnosti više puta protestovali u centru grada, potpuno nesmetano i bez problema. Ako je pluralizam da oni sa megafona poručuju kako je “Putin svinja”, onda je u istom tom demokratskom duhu i podjednako legitimno da se iscrta slovo “Z”.

Puna im usta demokratije, ali je gradonačelnik Vučević obnovio kuću bana Jelačića 

Kada smo već kod onih kojima su usta puna demokratije i tolerancije, nije zgoreg spomenuti da oni za 12 godina vlasti nisu, ali Miloš Vučević jeste obnovio kuću bana Jelačića i pružio ruku hrvatskoj zajednici.

 

 

Za vreme “fašista” organizuje se tradicionalna Bajrmaska sofra

Da u njihovo doba nije, ali da u vreme “fašiste” Vučevića postoji tradicionalna Bajramska sofra u centru grada kojoj prisustvuju predstavnici svih konfesija i nosioci vlasti.

 

Zaboravili da je u njihovo vreme obeležavanje Racije bilo poprište skandala

Da je u njihovo doba obeležavanje Racije bilo poprište skandala, sujeta i podela, a kod “fašiste” Vučevića žrtava se dostojanstveno prisećaju Jevreji, Romi, Srbi i ostali građani zajedno.

Novi Sad je dovoljno velik za sva mišljenja dok nisu nasilna I ne ugrožavaju druge

Primera je bezbroj – pre će biti da o fašizmu govore kao o autoprojekciji, analizirajući sopstveni odraz u ogledalu. Jer je Novi Sad dovoljno velik i za ukrajinske zapaljive parole sa megafona i za rusofile sa sprejom. I slobodan za sva mišljenja – dok nisu nasilna i ne ugrožavaju druge.

Indikativno je da su ovi mrzitelji pluralizma u demokratskoj oblandi kao opareni skočili na prekrečeno Z, ali su ćutali na parolu “Srbe na vrbe”, kao i na brojne natpise “Smrt dođošima”, „Vojvodina Vojvođanima” i slično.

Jedno je sigurno: Novi Sad će ostati veliki koliko god neki “monopolisti na ljudska prava” u njemu bili mali.

 

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments