Foto: nsuzivo.rs
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oštro je reagovao na nasilne akcije ekstremista i lažnih ekologa na Šodrošu istakavši da su ponovnim nasilnim akcijama samo još jednom potvrdili svoje pravo lice.

-Građani Novog Sada treba da znaju da se na Šodrošu i Ribaracu dogodilo krajnje nedopustivo i necivilizovano nasilje i napad na slobodu javne reči, čemu što hitnije svi zajedno moramo da stanemo na put. Lažni ekolozi su pokazali svoje pravo lice i još jednom potvrdili da su stvarni nasilnici koji prete i fizički napadaju novinarke na radnom zadatku. Novinarka “Novosadske tv” Emilija Vrbaški Marić, koja im se valjda našla na putu zato što je izveštavala o istini i radila svoj posao, bila je žrtva fizičkog napada i najgorih vređanja, a saučesnik u tome bio je i njen “kolega“ sa 021 koji je taj napada uživo prenosi i takođe vređao Emiliju. Vrlo je zabrinjavajuće što se, posle napada u skupštini grada na novinarku “NS uživo” Ivonu Karan, nastavlja fizički i verbalni progon i agresija prema svim novinarima koji lažnim ekolozima, a ustvari ekstremistima, nisu podobni, ili im nisu po volji. Zato apelujem na nadležne državne organe da što pre otkriju i procesuiraju vinovnike ovakvih primitivnih i nasilnih napada na novinare, da novinare koji časno rade svoj posao zaštite od kako verbalnih, tako i fizičkih napada. Pozivam i medijska udruženja da reaguju na alarmantno kršenje slobode štampe, i da pruže zaštitu svojim kolegama da ne moraju više sa strahuju za svoj život dok su na novinarskom zadatku. A tim nasilnicima, lažnim ekolozima, propalim političarima i običnim zgubidanima, jedino što mogu da poručim jeste da im neće proći više ni jedan pokušaj miniranja demokratskih principa i vrednosti, a u našoj državi Srbiji postoje kazne za sve one koji svoje lične frustracije iskaljuju na novinarima – istakao je Vučević.

nsuzivo.rs

7 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
18/10/2022 12:34

Ne mogu da verujem da je ovaj covek gradonacelnik…

Goran NS
18/10/2022 13:38

Brutalno je ko je nama gradonacelnik!

Vidoje
18/10/2022 19:59
Reply to  Goran NS

Gorane, klasicno komunisticko ime, reci ti meni jel novakovic bio bolji gnacelnik mozda?

Goran NS
18/10/2022 21:21
Reply to  Vidoje

Zapravo je slovensko, a izgleda jos i indoevropsko, elem nebitno od ovoga nije mogao biti gori, ako ste iz NS onda znate gde je i kako doticni zavrsio skolu i fax?

Vidoje
19/10/2022 08:39
Reply to  Goran NS

Sasvim najnormalnije zavrsio pravni faks? Sve i da nije, aj recimo, imas brdo neobrazovnih seljana koji su pametniji i mudriji od urbane kvazi obrazovane ‘gospode’. Toliko valjda znas iz zivota

Goran NS
19/10/2022 09:54
Reply to  Vidoje

Sticajem okolnost sam zavrsio Pravni fax NS pa mi je poznato…

Goran NS
19/10/2022 09:58
Reply to  Vidoje

Inace inteligencija, pamet je nesto sa cime se radja, ne stice se obrazovanjem. Ima toliko skolovanog sveta koji bira da ne zna nista, tako im je lakse, pogledajte skupstinu, javna prrduzeca, uzas!