Претрага
Претрага
Close this search box.

BRŽA USLUGA NA ŠALTERIMA GRADSKE PORESKE UPRAVE Mesarović: Korišćenjem eUverenja, obveznicima omogućeno jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Uprave 

Poreska Uprava Novi Sad, porez
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nakon poziva Gradske poreske uprave Novog Sada, koji su krajem prošlog meseca upućeni imaocima prava svojine za koje je utvrđeno da na teritoriji Grada Novog Sada poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu, ta uprava početkom tekuće nedelje uputila je prvu polovinu, od ukupnog broja opomena onima koji nisu izmirili svoje obaveze.

Tim povodom, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović danas je obišla šalter salu GPU u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 gde je utvrđeno da je cirkulacija stranaka pojačana, kao i to da je povećan broj inspektora koji vrše prijem stranaka.

– Kako ne bi dolazilo do stvaranja gužvi, doneli smo odluku da povećan broj poreskih inspektora bude na raspolaganju poreskim obveznicima sve dok bude bilo neophodno. Apelujemo na poreske obveznike da koriste benefite sistema za upravljanje redovima čekanja kojim je opremljena šalter sala i kojim se pruža mogućnost građanima da putem elektronske pošte ili SMS-a zakažu termin na šalterima Gradske poreske uprave. Takođe, obaveštavamo sugrađane da je 1. juna ove godine pušten u rad programski paket eUverenja kojim je omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje uverenja i elektronskog izdavanja istih, što omogućava obveznicima da brže i jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Gradske poreske uprave – istakla je Adrijana Mesarović.

Foto: Grad Novi Sad

Potrebne informacije povodom zakazivanja termina i eUverenja mogu se pronaći na internet prezentacija Gradske poreske uprave na adresi http://gpu.novisad.rs/

Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih poziva i opomena zainteresovana lica pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama JKP „Informatika” na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br.15, kao i na info pultu Gradske poreske uprave u TC „Promenada”, putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs, kao i na brojeve telefona: 4871-707, 4871-751.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti