Претрага
Претрага
Close this search box.

Brzi voz ponovo brz: Od Beograda do Novog Sada od jutros opet 200 na sat

Foto: Tanjug /Miloš Milivojević

Železnički saobraćaj na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad od jutros u osam sati se odvija po standardnom redu vožnje i brzini od 200 kilometara na sat, pošto su završeni radovi na sanaciji problema nastalih zbog krađe kontaktne mreže kod Stare Pazove, izjavio je za Tanjug ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

“U prethodnih 48 sati radnici Železnice Srbije su neumorno radili kako bi se omogućilo korišćenje brze pruge za brzine od 200 kilometara na sat. Besprizorni lopovi su izvršili težak kriminalni akt, odnosno delo teške krađe sa ugrožavanjem bezbednosti saobraćaja, što je u jednom trenutku dovelo do toga da brzi vozovi idu 20 km/h, što nismo mogli da tolerišemo”, istakao je on.

Dodao je da su svi raspoloživi kapaciteti uključeni u sanaciju, čime je postignuto da se radovi na sanaciji obave u rekordno kratkom roku i da se od Beograda do Novog Sada ponovo stiže za 33 minuta.

“Nećemo tolerisati ovakve akte kao što je krađa kod Stare Pazove. Zadovoljan sam što policija ozbiljno radi svoj posao”, rekao je Momirović.

Dodao je da je uveren da će lopovi biti brzo uhapseni i procesuirani i da će odgovarati za dela koja su počinili.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага