Претрага
Претрага
Close this search box.

Budimpešta ponovo izabrana za najbolju božićnu destinaciju

Foto: Daily News Hungary/Facebook.com/budapestchristmasfair

Istraživanje je pokazalo da je glavni grad Mađarske na društvenim mrežama jedan od najpopularnijih za vreme Božića.

Budimpešta ima božićne pijace, koje se posetiocima Instagrama najviše dopadaju. Pored toga, grad je izabran za najbolju božićnu destinaciju u nedavnoj anketi koju je sporovela jedna francuska kompanija.

Fotoboks je evropski lider u štampanju fotografija i nedavno je sproveo istraživanje o najpopularnijim destinacijama, rangirajući evropska očekivanja prema nekoliko kriterijuma.

Francuska kompanija analizirala je broj slika i haštagova božićnih pijaca u svakom gradu. Na osnovu ovoga, može se reći da je glavni grad Mađarske mesto sa najviše poseta na Instagramu kada je Evropa u pitanju.

Haštag – #budapestchristmasmarket korisnice ove društvene mreže podelili su čak 10.601 put, što predstavlja ubedljivu pobedu. Zatim slede Krakov i Inzbruk sa velikim brojem podela. Lista izgleda ovako:

  1. Budimpešta – Mađarska 10.601
  2. Krakov – Poljska 1.647
  3. Inzburk – Austrija 1.622
  4. Cirih – Švajcarska 1.375
  5. Kopenhagen – Danska 340

Fotoboks je takođe sproveo istarživanje koje gradove je najbolje posetiti ovog Božića. Amsterdam i Budimpešta su izbili na prvo mesto. Kriterijumi su uključivali koliko božićnih vašara i događaja ima u gradu, kao i druge faktore koji pomažu u stvaranju božićne atmosfere.

U Budimpešti postoje tri velike božićne pijace, nekoliko klizališta na otvorenom, božićna dekoracija, nekoliko vrsta kuvanog vina i naravno predivna božićna jelka.

b92

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti