Foto: wikipedia.org / Pucarević

Za 10 godina, od 2011. do 2021. budžet Novog Sada povećan je za skoro 20 milijardi. Budžet grada za 2021. posle rebalansa definisan je u iznosu od 33 milijarde 584 miliona dinara, a 2011. godine je iznosio 14 milijardi i 429 miliona.

– Prethodnih dana slušamo laži o tome kako je ovo budžet koji krpi rupe i da je loš, i to čujemo od ljudi koji prilikom upravljanja finansijama Novog Sada nisu mogli da dođu ni do 15 milijardi u gradskoj kasi, a kapitalni budžet tada nije prelazio pet milijardi dinara. Danas možemo da se ponosimo činjenicom da čak preko 12 milijardi dinara izdvajamo za kapitalne investicije, koliko je bio njihov ukupni budžet – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević. On je rekao da su kapitalna ulaganja još veća.

– Ne računam projekte vezane za Fruškogorski koridor, Kovid bolnicu, brzu prugu, novi most, Klinički centar Vojvodine, centralni prečistač otpadnih voda, regionalnu deponiju koje finansiramo preko države.  Ali se sav taj novac sliva u naš grad. Naši prethodnici su imali kompletan gradski budžet u iznosu koji mi danas izdvajamo samo za kapitalne projekte, ne računajući tu novac koji nam dolazi iz drugih izvora. Sve to smo postigli u sred globalne krize uzrokovane pandemijom i tokom vanredne situacije, kada smo morali da se odreknemo – dodao je

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments