Planirana sredstva u budžetu Grada Novog Sad za narednu 2021. godinu, obezbeđuju nastavak društveno odgovorne politike, što znači da će boravak dece u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” ostati besplatan, nastavlja se finansiranje privatnih vrtića i đaci prvaci će dobiti besplatan komplet udžbenika.

Budžet Grada Novog Sada prema predlogu koje je danas usvojilo Gradsko veće Grada Novog Sada iznosi 28,774 milijarde dinara, odnosno skoro 245 miliona evra. Imajući u vidu stabilnost javnih finansija koja je uspostavljena prethodnih godina, planirana sredstva u budžetu za javnu potrošnju za narednu 2021. godinu, obezbeđuju nastavak društveno odgovorne politike Grada.

Takođe, planiran obim budžeta omogućiće i realizaciju velikih investicija. Preko devet milijardi dinara biće uloženo u kapitalne investicije, što predstavlja više od trećine ukupnog budžeta. To jasno pokazuje da će Grad Novi Sad nastaviti da se razvija još većom brzinom bez obzira na krizu izazvanu epidemijom virusa Кovid-19.

Ovim budžetom pokreće se snažniji investicioni ciklus sa znatno većim brojem javnih investicija, poput izgradnje novog objekta Doma zdravlja, izgradnje čak tri objekta Predškolske ustanove, uređenja centra Grada, izgradnje biciklističke staze na Futoškom putu, završetka radova na izgradnji parka na Novom naselju, izrade projekta za rekonstrukciju SPENS- a, izgradnje Atletske dvorane sa stadionom i sportskog kompleksa sa bazenskim sadržajem u Futogu.

U narednoj godini biće započeta i realizacija jednog od najvećih, kapitalno vrednog projekta, odnosno projektovanje i izgradnja četvrtog mosta preko Dunava – obilaznice oko Novog Sada. Velike investicije neće izostati ni u pogledu rekonstrukcije i sanacije objekata osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

Grad Novi Sad će kroz ovaj Budžet nastaviti politiku ravnomernog ulaganja, kako u grad, tako i u prigradska naselja, jer su obezbeđena sredstva kojima će nastaviti još većim intenzitetom da gradi nove ulice, kanalizaciju, vodovod i svu ostalu infrastrukturu neophodnu za poboljšanje uslova života građana u prigradskim mestima.

I ove godine u budžetu su obezbeđena sredstva za realizaciju mnogobrojnih zahteva za investicije, koje su građani podneli preko svojih mesnih zajednica, čime im je omogućeno da aktivno učestvuju u kreiranju budžeta i direktno utiču na poboljšanje uslova života u delovima grada u kojima žive.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments