BURAN vikend na carinama – U felni sakrio dve ZLATNE POLUGE, pokušali da prenesu sat od 10.000 evra bez prijave (FOTO)

Foto: Uprava carine

Carinici se svakodnevno susreću sa raznim situacijama pokušaja krijumčarenja- od životinja, skupocenog nakita, droge i novca. Nelegalne i nedozvoljene stvari krijumčari sakrivaju u vratima, parfemima i hrani

Na graničnim prelazima Horgoš, Gradina i Batrovci carinici su u saradnji sa policijom, sprečili nekoliko putnika da preko granica i prijave prenesu od 70.000 evra, luksuzni sat i dve zlatne poluge

Na graničnog prelazu Horgoš, na ulaznoj strani 22. i 23. aprila otkrivena su dva slučaja krijumčarenja deviza u iznosu od 72.000 evra.

Kod putnika koji je putovao iz Češke ka našoj zemlji pronađeno je 68.800 evra u torbici. Dozvoljeni iznos putniku je vraćen, a ostatak sume zadržan je do okončanja postupka.

Državljanin Slovačke prijavio i pokazao sumu od 10.000 evra, a 13.000 evra mu je naknadno pronađeno sakriveno.

Foto: Uprava carine

Na graničnom prelazu Gradina, nakon detaljne kontrole u felni rezervnog pronađeno dve zlatne poluge težine 638 grama.

Foto: Uprava carine

Skupoceni ženski sat “Chopard” zaplenjen je na graničnom prelazu Batrovci. Prema pratećoj dokumentaciji, košta oko 10.000 evra.

Foto: Uprava carine

Podsećamo, bez prijavljivanja preko granice može preneti suma koja ne prelazi 10.000 evra. Sve dragocenosti koje putnici nose sa sobom obavezno treba prijaviti, jer se tako sprečava rizik da one budu privremeno ili trajno oduzete zbog učinjenog prekršaja.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti