Претрага
Претрага
Close this search box.

BURAN VIKEND ZA NAMA, VATROGASCIMA PUNE RUKE POSLA: Četiri intervencije u Begeču, Kovilju, Stepanovićevu (FOTO)

Foto: VSGNS

Vatrogasni savez grada Novog Sada, uz vatrogasno društvo Kisač, čiji su članovi na poziv Vatrogasno spasilačke brigade Novi Sad, intervenisali su na gašenju požara koji je zahvatio useve pšenice u Stepanovićevu.

Foto: VSGNS

-Naša hrabra ekipa dobrovoljnih vatrogasaca odmah je reagovala i uputila se ka mestu požara. Uz veliki napor, hrabrost i posvećenost uspeli su zajedničkim snagama da suzbiju vatru koja je pretila da se proširi i nanese još veću štetu. Međutim, tokom intervencije, naš kamion se zaglavio u blatu što je dodatno otežalo situaciju ali zahvaljujući zajedničkim naporima naše ekipe, vatrogasaca i lokalnih meštana uspeli smo da izvučemo kamion i nastavimo sa gašenjem. Želimo da apelujemo na sve građane da budu oprezni i da preduzmu sve neophodne mere predostrožnosti kako bi se sprečili požari, Vatrogasne ekipe su uvek spremne da pruže pomoć ali je važno da svi budemo svesni svoje odgovornosti u očuvanju sigurnosti naše zajednice – rekla je iz Vatrogasnog saveza grada Novog Sada, Radica Milovac.

Foto: VSGNS

Iz VGSNS poručuju takođe i da su ponosni što je dobrovoljno vatrogasno društvo Kovilj imalo priliku da priskoči u pomoć Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Novi Sad.

U jednom danu su intervenisali dva puta, suočivši se odlučno sa izazovima koje su  doneli požar čardaka i požar divlje deponije i strnjike u Kovilju.

Foto: VSGNS

-Nijedan požar nije lak, ali zajedničkim snagama uspeli smo da obuzdamo plamen i smanjimo štetu. Zahvalni smo VSB Novi Sad na pozivu i ukazanom poverenju, kao i svim članovima koji su se nesebično odazvali. – rekli su iz ovog saveza.

DVD Begeč i Laza Kostić, dok su tokom vikenda obavljali dežurstvo za žetvu, primetili su požar koji je zahvatio još jednu divlju deponiju između Begeča i Gložana.

Foto: VSGNS

Iz Vatrogasnog saveza apeluju svim kompanijama da su im potrebni vatrogasni kamioni kao i nedostajuća vatrogasna oprema.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага