Foto: Pexels

Nakon što su poskupeli novi automobili zbog nestašice komponenti, ova promena na tržištu uzrokovala je i skok cene polovnjaka širom Evrope. Zvanična statistika pokazuje dramatično poskupljenje u odnosu na isti period prošle godine.

Inflacija i dugi rokovi isporuke novih vozila utiču i na cenu polovnih automobila. Toga ste sigurno svesni, pogotovo ako ste nedavno želeli da kupite polovni automobil i bili šokirani njegovom cenom.

Kako pokazuju statistički podaci kompanije AutoScout24 koja se bavi kupoprodajom polovnih automobila, skok cena je dramatičan i uopšte se ne zaustavlja. U oktobru je prosečna cena polovnih automobila na ovom portalu prvi put ikada prešla granicu od 28.000 evra.

Indeks cena (AGPI) koji utvrđuje portal AutoScout24 objavio je prosečnu cenu od 28.214 evra. To znači da su cene u odnosu na septembar veće za 1,5 posto ili 418 evra. Kako piše Revija HAK, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, razlika je drastična, jer su polovna vozila u proseku skuplja za čak 3.712 evra.

Espreso/Agencije

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments