CENTAR JE OSTAO BEZ SVOG ZAŠTITNIKA Uginuo pas Bak, jedan od najpoznatijih stanovnika grada- Novosađani dele svoje dogodovštine s njim (FOTO)

Foto: Spans

Vest da je uginuo jedan od najpoznatijih četvoronožaca našeg grada, Bak, pogodila je mnoge sugrađane. 

-Napustio nas je Bak. U našem gradu postoji jedan skriveni svet, to je svet životinja. One žive sa nama, ali su mnogima nevidljive, prepuštene sudbini i ljudima koji žele da ih vide. Jedan pas, Bak, je bio vladar tog sveta. Verovatno naš najpoznatiji i najvoljeniji četvoronožni sugrađanin. Iako vlasnički, sticajem okolnosti gradom je krstario sam. Imao je svoj komšiluk, omiljena mesta i omiljene ljude. Miran, tih i povučeni div, koji je mamio osmehe i grejao nam srca. Ovaj grad nikada neće biti isti bez njega. Svi oni koji su otišli, a koje smo sretali, voleli i makar jednom pomazili ostavili su trag u nama i učinili nas boljim ljudima. Zbogom dragi dive- piše u objavi Udruženja za zaštitu životinja SPANS.

Foto: Spans

Komentari su se ređali: „Videla sam ga pre samo pet dana kako samouvereno prelazi put ka svojoj kući. Nadam se samo da je uginuo od starosti. Mada, meni taj dan uopšte nije tako izgledao. Kao da sam ga juče srela po prvi put“, „Neobičan pas, mnogo puta je sa mnom i ostalim pešacima čekao zeleno na semaforu da pređe ulicu“,  „Najpoznatiji je njegov prelazak na pešačkom prelazu, kad se uključi zeleno svetlo. Mirno i dostojanstveno je prelazio ulicu. Dok su ljudi oko njega pretrčavali na crveno“…

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti