Претрага
Претрага
Close this search box.

ČEŠKA KORPORACIJA PLANIRA ULAGANJE U SRBIJU, danas sa Mirovićem

Foto: Gradske info
Češka korporacija „Central European Industries“ (CE Industries), vlasnik zrenjaninske „Beohemije“ i suvlasnik somborske fabrike akumulatora „Black Horse“, saopštila je da će danas predstaviti svoje razvojne potencijale i projekte predsedniku Pokrajinske vlade Vojvodine Igoru Miroviću.

Iz CE Industries navode da planiraju da sa „Beohemijom“ i „Black Horsom“ osvajaju nova regionalna i evropska tržišta, ali i da kupuju i razvijaju i druga srpska preduzeća.

Češka kompanija ima više od 20 preduzeća u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji i zapošljava više od 2.500 radnika.
Direktor „CE Industries“ za Srbiju Roman Kratohvil je istakao da ova korporacija planira nove investicije u Srbiji u svim oblastima kojima se bavi i da otvori nova radna mesta.

„Planiramo da nastavimo da ulažemo i u strateška partnerstva u postojećim preduzećima kao i u kupovinu i dalje razvijanje preduzeća sa teškoćama u poslovanju,“ rekao je on.

Dodao je da korporacija do sada nije koristila nikakve podsticaje za strane ulagače, koji su na raspolaganju u Srbiji, ali da sada planira da aplicira za njih.

Preduzeća u okviru „CE Industries“ se pretežno bave reciklažom, energijom i železnicom, a odnedavno i proizvodnjom i prodajom robe široke potrošnje.

 

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti