Čestitke za Ramazan Bajram

       

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je čestitku vernicima muslimanske veroispovesti za jedan od dva najznačajniji islamska praznika – Ramazan Bajram.

“Sa željom da predstojeći praznik provedete u miru, zdravlju, okruženi svojim bližnjima, čestitam Vam predstojeći praznik. Neka i ovaj Ramazan Bajram, kao svi prethodni i svi budući, bude praznik sreće, blagostanja i mira među ljudima. Negujući toleranciju, suživot na ovim prostorima i međuljudsku solidarnost, želim Vam da nastavite da negujete prave vrednosti Vaše vere i tradicije”, poručila je Miloševićeva u čestitki.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao predstavnicima Islamske zajednice u AP Vojvodini i Republici Srbiji, kao i svim građanima islamske veroispovesti predstojeći praznik Ramazanski bajram.

“Povodom Ramazanskog bajrama, svim vernicima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke i želje da ovaj veliki islamski praznik proslave u radosti i veselju, duhovnom blagostanju i toleranciji, u krugu svojih porodica i prijatelja. Bajram je praznik koji nosi poruke mira i prijateljstva i kao takav nas uvek podseća da negujemo uzajamno uvažavanje, kao i multikonfesionalnost i multietničnost, kao trajne i zajedničke vrednosti u AP Vojvodini”, navodi se u čestitki predsednika Pokrajinske vlade.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svim pripadnicima islamske veroispovesti Ramazanski Bajram.

“Čestitam svim velikodostojnicima, verskim službenicima i vernicima Islamske zajednice Ramazanski Bajram koji se dočekuje kao jedan od dva najveća muslimanska praznika, i koji predstavlja kraj meseca ramazana. Želim vam da praznik provedete u dobrom zdravlju, blagostanju i radosti, okruženi porodicom i prijateljima. Neka uz vas i vaše bližnje budu uvek mir, međusobno poštovanje i razumevanje”, rekao je Miloš Vučević.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: