Foto: Sunday Post

Ako dobijate poklon koji možda nije po vašem ukusu, bolje je da uradite nešto po tom pitanju što je pre moguće, nego da dozvolite da skuplja prašinu u ormaru.

Vratite ga u prodavnicu

Prvo treba proveriti da li se predmet može vratiti. Ako je davalac poklona uz poklon uključio račun iz prodavnice, to može biti prilično jednostavno. Ali ako ne, možda ćete morati da budete snalažljivi ili da pokušate da šarmirate prodavačicu u radnji. Imajte na umu da je neku robu teže vratiti, ako je uopšte možete vratiti. Na primer, minđuše.
Prodajte ga

Drugo, ako vraćanje ili zamena neželjenog artikla nije opcija, možete pokušati da ga preprodate. Iako će cena verovatno biti niža od prvobitne vrednosti, osim ako nije posebno retka stvar. Ne očekujte da će neko platiti punu cenu, jer da hoće onda bi tu stvar jednostavno kupio direktno u prodavnici. Da biste dobili pristojnu ponudu, čuvajte predmete u originalnom pakovanju. Uverite se da vaše fotografije odgovaraju vašem proizvodu i da vaš opis tačno predstavlja ono što prodajete.

Poklonite ga ponovo

Jednostavno ponovno poklanjanje predmeta nekom drugom kada dođe vreme može biti manje muke nego da ga prodate. Vremena su teška, i ako mislite da bi nekoj voljenoj osobi imao koristi od poklona koji vi možda nećete, nije sramota da ga prosledite.

Donirajte

Konačno, doniranje predmeta vašoj omiljenoj dobrotvornoj organizaciji učiniće da se osećate dobro, čak i ako to nije finansijska dobit. Ako vam ne treba novac ili samo želite da ga stavite u dobre ruke, donirajte svoj neželjeni poklon. Međutim, unapred proverite direktno sa dobrotvornom organizacijom jer možda neće prihvatiti određene vrste robe.

Lepota i zdravlje

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments