Foto: Promo

Kompanija Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) u Novom Sadu namerava da se dalje širi i u glavnom gradu Vojvodine izgradi veliku fabriku, najavio je danas generalni direktor Saša Čoringa.

On je izrazio uverenje da bi u okviru nemačke grupacije Novi Sad mogao postati treće mesto u Evropi po broju inženjera. Čoringa je u obraćanju medijima ukazao da je Kontinental Automotiv Srbija u samo dve i po godine uspeo da zaposli 500 visokovalifikovanih inženjera.

Čoringa je najavio da Kontinental Automotiv Srbija namerava da dalje raste i da je odlučeno da se, uz sadašnjih 6.500 kvadrata, iznajmi dodatnih 1.500, a to znači i rast broja ljudi, ali i projekata.

“Ako pogledamo samo poslednja tri meseca, usred koronavirusa zaposlili smo 100 ljudi. Nije bilo lako voditi intervju sa njima preko skajpa i integrisati ih u kompaniju, ali uspeli smo i oni su deo našeg tima”, dodao je.

Kaže, međutim, da je za potpuni uspeh potrebno i da znanje ostane u Srbiji i transformiše se u proizvod i rešenje. – Zato smo odlučlili da do kraja godine započnemo izgradnju fabrike inovativnog proizvodnog sistema koji će informisati vozače – objasnio je.

Čoringa je istakao da je reč o kompleksnom proizvodu na kojem će raditi mnogo inženjera, a koji će puno značiti za Srbiju. Taj proizvod, kako je naglasio, pokazaće da Srbija nije zemlja jeftine radne snage, već zemlja u kojoj su nauka i znanje dominantni.

Detalje o fabrici nije želeo da iznosi, dodajući da još nisu svi ugovori završeni i nije sve definisano, ali da može garantovati da će ona biti veliki uspeh za Srbiju.

Podsetio je da Kontinental grupa diktira trendove u autoindustriji, a to su sada trendovi bezbedne i automatske vožnje, digitalizacije i elektrifikacije vozila.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments