Foto: Grad Novi Sad

Crveni krst Novog Sada če danas početi sa podelom paketa pomoći najugroženijim sugrađanima.

Podela paketa pomoći je realizacija programa „Podela pomoći za direktno ublažavanje siromaštva i drugi vidovi pomoći socijalno ugroženim građanima”, a paketi će moći da se preuzmu u magacinu Crvenog krsta Novog Sada, ulica Rade Končara 1 (Petrovaradin), od 10 časova.

Program za direktno ublažavanje siromaštva sprovodi se u saradnji Crvenog krsta Novog Sada i Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada.

Korisnici ove pomoći su sugrađani u stanju socijalne ugroženosti, a koji su se Crvenom krstu Novog Sada obraćali putem zahteva za pomoć u toku 2022. godine.

Putem postupka javne nabavke, Crveni krst Novog Sada je u proteklom periodu za realizaciju programa „Podela pomoći za direktno ublažavanje siromaštva i drugi vidovi pomoći socijalno ugroženim građanima” nabavio 1.200 prehrambenih paketa, 1.200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta.

Komisija za socijalni rad Crvenog krsta Novog Sada izvršila je pregled prispelih zahteva za pomoć i po stepenu ugroženosti opredelila najugroženije porodice i pojedince za dobijanje pomoći u vidu paketa hrane, paketa higijene ili ogrevnog drveta.

Ovu pomoć dobiće oko 2.500 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca sa teritorije Grada Novog Sada.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments