Fondacija “Tijana Jurić” pokrenula je novu kampanju “Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu”, u cilju ponovnog skretanja pažnje javnosti o potrebi za uvođenje kazne doživotnog zatvora.

“Ova kampanja nikoga ne bi trebalo da iznenadi. Mi smo već najavljivali da nećemo stati dok se nešto ne promeni, a podsećam, zahtevamo da se Krivični zakon izmeni uvođenjem kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili trudne žene. Pre tačno deset meseci, 23. oktobra, izašli smo na ulice i prikupili 160.000 potpisa građana Srbije. Osim dobre volje koja je u nekoliko navrata pokazana od strane onih koji mogu da donesu konačnu odluku o ovako ozbiljnoj stvari, konkretnijih poteza nije bilo. Želimo da podsetimo i javnost da ne samo da nismo odustali, nego smo u našoj nameri još odlučniji”, rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić.

Kampanja “Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu“ trajaće sve dok se nešto ne promeni u korist bezbednosti dece. Fondacija “Tijana Jurić“ podseća da ne smemo da zaboravimo svu decu koja su stradala od ruku svirepih ubica, te da smo kao društvo dužni da preduzmemo sve da se takvi zločini nikad više ne ponove.

Izvor: nsuzivo.rs / Fondacija Tijana Jurić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments